Erdogan Macron mellett állva fejtegette, hogy az újságírók terroristákat dédelgetnek

külföld
2018 január 05., 17:14
comments 102

Recep Tayyip Erdogan török elnök Párizsban találkozott francia kollégájával, Emmanuel Macronnal. A találkozót követő közös sajtótájékoztatón Macron finoman bírálta a török kormány terrorellenes lépéseknek nevezett intézkedéseit, melyek keretében több tízezer ember vesztette el a munkáját, rengeteg értelmiségit különböztetnek meg hátrányosan, és sok embert egyszerűen börtönbe zártak, mondván, kapcsolatban állnak a 2016-os török katonai puccskísérlet szervezőivel.

Erdogan válaszcsapásaiba több török újság is beleroppant, újságírókat is elvittek a rendőrök.

photo_camera Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

Macron azt mondta, minden országnak figyelnie kell a törvények betartására még akkor is, amikor a terror ellen küzd, és aggodalmát fejezte ki a puccskísérlet után gyanúba keveredett és elítélt török diákok, tanárok és újságírók miatt.

Erdogan erre arról kezdett beszélni, hogy a terror nem jelenik csak úgy meg magától, hanem kertészei vannak, akik nevelgetik, gondozzák, és „ezek, a gondolkodóknak tartott emberek öntözgetik a terrorizmust az újságcikkeiken keresztül” - mondta a török elnök. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.