Orbán szerint 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz Európában

Európában 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Németországban, a seeoni kolostorban, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselői háromnapos tanácskozásának második napján.

A magyar kormányfő megbeszélésük után Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel, a CSU vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen úgy fogalmazott, az európai embereknek világos akaratuk van.

„Egyértelmű a népakarat: az emberek nem kívánnak terrorveszélyben élni, azt akarják, hogy legyen közbiztonság, hogy a határokat megvédjék, és hogy vigyék ki a schengeni övezetből azokat, akiknek nincs okuk arra, hogy itt legyenek. Vigyék vissza őket oda, ahol újrakezdhetik az életüket.”

Orbán Viktor szerint a magyar kormány kezdettől fogva a határvédelem és a schengeni szerződés betartásának a talaján álltunk.

„Akkor is a schengeni szerződés talaján álltunk, építettünk például kerítést és határvédelmet, amikor még volt olyan hely Európában, ahol a káoszt meg a jogszerűtlenséget ünnepelték.”

A miniszterelnök beszélt a magyar-bajor viszonyról is, szerinte a bajorokat és a magyarokat hosszú és mély kapcsolat köti össze;

„olyan hosszú, hogy az első magyar keresztény király családjától a győri Audi-gyárig húzódik”.

Orbán szerint a kapcsolat mélysége eléri a barátságot is.

„Én Bajorországban soha nem tapasztaltam rosszindulatot a magyarokkal, Magyarországgal vagy a magyar kormánnyal szemben, mindig őszinte, nyílt és korrekt beszélgetésekben volt részem, ma is ez történt.” (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.