Kínában több millió embert telepítenek ki a félreeső falvakból, hogy ezzel csökkentsék a szegénységet

külföld
2018 január 07., 13:22

Helyszíni riportban mutatja be a Guardian Hszi Csin-ping kínai elnök szegénység elleni programját, amelynek egyik fő eleme, hogy a következő három évben több millió embert költöztetnek át a félreeső, szegény falvakból az állam által épített új otthonokba. Vannak akiket a szülőföldjüktől távol városokba telepítenek, mások csak olyan vidéki területekre költöznek, amelyek nem számítanak annyira elszigeteltnek.

Az állami propaganda szerint ez lesz az emberi történelem legkomolyabb lépése a szegénység ellen. A tervek szerint 2016 és 2020 között 9,81 millió embernek kellene új otthont találni. Tavaly Kujcsouból, Kína legelmaradottabb tartományából 750 ezer embert akartak szétosztani 3600 új területen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.