Kirúgták a hetesi iskolaigazgatót, miután könyvvel vágta fejbe az egyik diákját

oktatás
2018 január 08., 22:31
comments 192

Elbocsátották a hetesi általános iskola igazgatóját - írja a sonline.hu. Az iskolaigazgatóról épp hétfőn írta meg a Népszava, hogy helyettesítőként tartott órát a hatodik osztályban, és amikor az egyik gyerek szófogadatlan volt, könyvvel fejbe vágta, majd a szekrénynek lökte. Ez nem az első bántalmazási ügye volt, sőt, korábban egy kollégája gyermekbántalmazási ügyét is megpróbálta eltussolni.

A megyei lap szerint a tankerületi központ az új év második napján értesült az újabb bántalmazásról. Vizsgálatot rendeltek el, meghallgatták az igazgatót, a bejelentőt, az iskola egyik pedagógusát és az érintett tanulót is. A panaszt végül megalapozottnak találták, ezért az igazgató munkaviszonyát január 8-al megszüntették. A lap szerint az általános iskola vezetője tagadta az újabb bántalmazást, a diákok azonban megerősítették, hogy valóban fejbe vágta a társukat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.