Leragasztotta a rendszámát, de így is lebukott, miután ingyen tankolt Pécsen, mert felismerték a Bambi-tetoválást a vádliján

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki nagyon odafigyelt arra, hogy ne bukjon le – de nem eléggé.

A vádlott szigetelőszalaggal ragasztotta le a számjegyeket a kocsija rendszámtábláján, és az így meghamisított forgalmi rendszámú Volvóval 2016 májusában tankolt egy pécsi benzinkúton, majd fizetés nélkül lelépett. A biztonsági kamera rögzítette az eseményt.

A nyomozó hatóság ismeretlen tettes ellen kezdte meg az eljárást, de részben a kocsi rendszáma, részben az elkövető lábán lévő jellegzetes állatfigurát, a Bambit ábrázoló tetoválás alapján sikerült azonosítani az elkövetőt, aki a bűncselekményt elismerte.

A férfi azzal, hogy átragasztotta a rendszámtáblán szereplő számjegyeket, egyedi azonosítójellel élt vissza, ezt pedig a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. Ellene szabálysértési eljárás is indult, mivel a töltőállomásnak közel 15 ezer forintos kárt okozott. (Ügyészség)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.