A Radiohead nem is perelte be Lana del Rey-t dallopás miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az énekesnő Lust for Life című albumán szereplő Get Free olyan sok hasonlóságot mutat a brit zenekar első igazán nagy slágerével, a Creep című dallal, hogy a Radiohead ügyvédjei bírósághoz fordultak - közöltük olvasóinkkal a hírt hétfőn, miután Lana del Rey a Twitteren panaszolta el, hogy bár ő törekedett a megegyezésre, és a dalból származó bevételek 40 százalékát felajánlotta, de ez nem volt elég a zenekarnak. 

Ehhez képest kedden a Radiohead kiadója, a Warner/Chappell úgy nyilatkozott a Pitchforknak, hogy ennek fele sem igaz. Tényleg folytattak tárgyalásokat az énekesnő menedzsmentjével, de nem akarják az összes bevételt, és nem is perelnek. 

Amíg nincs újabb fejlemény, hallgassunk zenét:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.