Feltámasztják a katonai forródrótot Észak- és Dél-Korea között

külföld
2018 január 09., 11:47
comments 78

Észak- és Dél-Korea kedden megállapodott a két fél közötti katonai forródrót helyreállításáról - jelentette kedden a dél-koreai Yonhap hírügynökség a dél-koreai kormányra hivatkozva.

Kedden Észak-Korea is közölte, hogy elvégezték a két hadsereg közötti közvetlen kommunikációs kapcsolat helyreállításához szükséges műszaki munkákat, és a forródrót szerdától üzemel majd teljes mértékben.

A két Korea képviselői kedden kezdték el hivatalos tárgyalásaikat Észak-Korea részvételéről a phjongcshangi téli olimpián, valamint a két ország közötti óriási feszültség csökkentéséről.

Csun He Szung, a dél-koreai országegyesítési miniszter helyettese a tárgyalásról eddig annyit közölt, hogy Phenjan sportolókat, magas rangú tisztviselőket és szurkolókat küld a Dél-Koreában februárban sorra kerülő téli olimpiára. A megbeszélés jelenleg is tart.

A kapcsolatok Észak- és Dél-Korea között tavaly romlottak meg jelentősen Phenjan erőltetett ütemű nukleáris és rakétakísérleti programja miatt.(Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.