Feltámasztják a katonai forródrótot Észak- és Dél-Korea között

2018 január 9., kedd 11:47
78

Észak- és Dél-Korea kedden megállapodott a két fél közötti katonai forródrót helyreállításáról - jelentette kedden a dél-koreai Yonhap hírügynökség a dél-koreai kormányra hivatkozva.

Kedden Észak-Korea is közölte, hogy elvégezték a két hadsereg közötti közvetlen kommunikációs kapcsolat helyreállításához szükséges műszaki munkákat, és a forródrót szerdától üzemel majd teljes mértékben.

A két Korea képviselői kedden kezdték el hivatalos tárgyalásaikat Észak-Korea részvételéről a phjongcshangi téli olimpián, valamint a két ország közötti óriási feszültség csökkentéséről.

Csun He Szung, a dél-koreai országegyesítési miniszter helyettese a tárgyalásról eddig annyit közölt, hogy Phenjan sportolókat, magas rangú tisztviselőket és szurkolókat küld a Dél-Koreában februárban sorra kerülő téli olimpiára. A megbeszélés jelenleg is tart.

A kapcsolatok Észak- és Dél-Korea között tavaly romlottak meg jelentősen Phenjan erőltetett ütemű nukleáris és rakétakísérleti programja miatt.(Reuters/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt