Nem áll meg az ÁSZ: Gyurcsánynak és Fodornak is 15 napja van, hogy összeszedje a többmilliós büntetéseket

POLITIKA
2018 január 09., 17:32
comments 225

Az Állami Számvevőszék szerint a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt sem tartotta be az előírásokat gazdálkodása során. A DK 8,2 millió, az MLP pedig 6,1 millió forint tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el, amelyet 15 napon belül be kell fizetnie a központi költségvetésnek - közölte kedden az ÁSZ az MTI-vel.

Az elmúlt hetekben szinte az összes ellenzéki pártot elővette az ÁSZ, akik politikai indíttatású támadásnak nevezték a bírságolást. Eddig csak a Jobbik kapott 15 napos határidőt, de Vona Gábor azt mondta, nem fognak fizetni.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke, Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke, Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke
photo_camera Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke, Bokros Lajos, a MoMa elnöke és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az ÁSZ állítása szerint Gyurcsány Ferencnek 13 javaslatot fogalmazott meg, Fodor Gábornak 12-t, és felhívta a figyelmüket, hogy a megállapított tiltott támogatást tizenöt napon belül fizessék be a központi költségvetésnek.

A DK alelnöke, Molnár Csaba tegnapi sajtótájékoztatóján az MTI szerint azt mondta, hogy levelet írtak a számvevőszéknek, jelezve, hogy törvénytelennek tartják a bírságot, ezért „tőlünk egyetlen egy fityinget nem fognak látni”. Hozzátette, hogy uniós intézményekhez is fordulnak az ügyben, és egy esetleges kormányváltás után bíróság elé állítják az Állami Számvevőszék elnökét, Domokos Lászlót és társait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.