Nem áll meg az ÁSZ: Gyurcsánynak és Fodornak is 15 napja van, hogy összeszedje a többmilliós büntetéseket

POLITIKA
2018 január 09., 17:32
comments 227

Az Állami Számvevőszék szerint a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt sem tartotta be az előírásokat gazdálkodása során. A DK 8,2 millió, az MLP pedig 6,1 millió forint tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el, amelyet 15 napon belül be kell fizetnie a központi költségvetésnek - közölte kedden az ÁSZ az MTI-vel.

Az elmúlt hetekben szinte az összes ellenzéki pártot elővette az ÁSZ, akik politikai indíttatású támadásnak nevezték a bírságolást. Eddig csak a Jobbik kapott 15 napos határidőt, de Vona Gábor azt mondta, nem fognak fizetni.

photo_camera Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke, Bokros Lajos, a MoMa elnöke és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az ÁSZ állítása szerint Gyurcsány Ferencnek 13 javaslatot fogalmazott meg, Fodor Gábornak 12-t, és felhívta a figyelmüket, hogy a megállapított tiltott támogatást tizenöt napon belül fizessék be a központi költségvetésnek.

A DK alelnöke, Molnár Csaba tegnapi sajtótájékoztatóján az MTI szerint azt mondta, hogy levelet írtak a számvevőszéknek, jelezve, hogy törvénytelennek tartják a bírságot, ezért „tőlünk egyetlen egy fityinget nem fognak látni”. Hozzátette, hogy uniós intézményekhez is fordulnak az ügyben, és egy esetleges kormányváltás után bíróság elé állítják az Állami Számvevőszék elnökét, Domokos Lászlót és társait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt