Nem vizsgálja az ÁSZ, honnan volt négy tonna krumplija Rétvári Bencének

POLITIKA
2018 január 09., 19:42

Saját két dolgos kezével osztotta a krumplit és a kenőmájast Rétvári Bence államtitkár Vácon még decemberben. A KDNP-s képviselő valószínűleg már a választásokra gondolt, miközben a 10 kilós zsákokat emelgette, arra viszont nem tudott válaszolni, kitől érkezett az adomány.

Ezt több ellenzéki párt is szóvá tette, az MSZP pedig az Állami Számvevőszékhez fordult, mert szerintük Rétváriék megsérthették a párttörvényt, és tiltott pártfinanszírozás gyanúja merült fel. Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy 

az ÁSZ válasza meg is érkezett: nem indítanak vizsgálatot. 

Az RTL-nek pedig azt nyilatkozta az ÁSZ, hogy a szocialista képviselő észrevételeit majd a soron következő ellenőrzés során hasznosítják.

Halász János Fidesz-szóvivő biztos benne, hogy Rétvári Bencének van igaza, az meg nem rájuk tartozik, hogy „Bangóné mit hazudozik”.

Az ÁSZ az elmúlt hetekben szinte az összes ellenzéki pártot megbírságolta, többek között azért, mert rosszul számoltak el pár tízezres befizetéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.