Nem vizsgálja az ÁSZ, honnan volt négy tonna krumplija Rétvári Bencének

2018 január 9., kedd 19:42
210

Saját két dolgos kezével osztotta a krumplit és a kenőmájast Rétvári Bence államtitkár Vácon még decemberben. A KDNP-s képviselő valószínűleg már a választásokra gondolt, miközben a 10 kilós zsákokat emelgette, arra viszont nem tudott válaszolni, kitől érkezett az adomány.

Ezt több ellenzéki párt is szóvá tette, az MSZP pedig az Állami Számvevőszékhez fordult, mert szerintük Rétváriék megsérthették a párttörvényt, és tiltott pártfinanszírozás gyanúja merült fel. Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy 

az ÁSZ válasza meg is érkezett: nem indítanak vizsgálatot. 

Az RTL-nek pedig azt nyilatkozta az ÁSZ, hogy a szocialista képviselő észrevételeit majd a soron következő ellenőrzés során hasznosítják.

Halász János Fidesz-szóvivő biztos benne, hogy Rétvári Bencének van igaza, az meg nem rájuk tartozik, hogy „Bangóné mit hazudozik”.

Az ÁSZ az elmúlt hetekben szinte az összes ellenzéki pártot megbírságolta, többek között azért, mert rosszul számoltak el pár tízezres befizetéseket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt