Több mint száz taxis bukott meg órapörgetés és árdrágítás miatt

A BKK kilenc ellenőrrel végzi a budapesti taxik ellenőrzését. A társaság a Világgazdaságnak azt nyilatkozta, hogy az árdrágítás, az órapörgetés még mindig előfordul, és továbbra is vannak olyanok, akik úgy taxiznak, hogy hiányzik az ehhez szükséges jogosultságuk. Néha még a felszerelésük sem felel meg az előírásoknak (például nincs POS-terminál vagy utastájékoztató az autóban), sőt olyan vállalkozó is akadt, aki megtagadta az ellenőrzést.

Bár a BKK-nek nincs intézkedési joga, de rendszeresen tesz feljelentéseket az illatékes hatóságoknál. Tavaly  több mint száz alkalommal tárt fel viteldíjjal kapcsolatos visszaélést. Valamint több mint százötven panaszbejelentés érkezett a taxis által kért túlzott viteldíjra.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.