Ferenc pápa kibérelt egy cirkuszt, hogy menekültek és hajléktalanok is szórakozhassanak

Ferenc pápa VatikánvárosbanFotó: Koszticsák Szilárd

Több mint 2000 rászoruló rómait - hajléktalanokat, szegényeket, menekülteket - hívott meg Ferenc pápa, miután a közvetlenül alá tartozó alamizsnahivatal kifejezetten erre a célra kibérelte a Medrano-vándorcirkusz Róma külvárosában emelt óriássátrát - adta hírül az MTI. 

Az ingyenes előadásra csütörtök délután került sor, a résztvevők vacsoracsomagot is kapnak, sőt orvosi rendelőt is felállít a hivatal a közelben, ahol orvosi vizsgálatnak vetik alá a rászorulókat. 

A pápa a szerdai audiencián azt mondta: "a cirkuszosok szépséget teremtenek, és ez jót tesz a léleknek, nagy szükségünk van a szépségre!". 

Ferenc pápa megválasztása óta szívén viseli a szegények ügyét: létesített már éjszakai szállásokat hajléktalanok számára, a Szent Péter tér szomszédságában pedig ingyenesen használható zuhanyzókat alakíttatott ki. 

Rendszeresek a szegényeknek ingyen elérhető koncertek is a Vatikánban és a Vatikáni Múzeumokba is gyakran kapnak meghívást azok, akik a belépőt egyébként nem engedhetik meg maguknak. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.