Ferenc pápa kibérelt egy cirkuszt, hogy menekültek és hajléktalanok is szórakozhassanak

ÉLET
2018 január 10., 22:31
comments 71
Ferenc pápa érkezik a szokásos audienciájára a Szent Péter téren, Vatikánvárosban 2017. április 5-én.
photo_camera Ferenc pápa Vatikánvárosban Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Több mint 2000 rászoruló rómait - hajléktalanokat, szegényeket, menekülteket - hívott meg Ferenc pápa, miután a közvetlenül alá tartozó alamizsnahivatal kifejezetten erre a célra kibérelte a Medrano-vándorcirkusz Róma külvárosában emelt óriássátrát - adta hírül az MTI. 

Az ingyenes előadásra csütörtök délután került sor, a résztvevők vacsoracsomagot is kapnak, sőt orvosi rendelőt is felállít a hivatal a közelben, ahol orvosi vizsgálatnak vetik alá a rászorulókat. 

A pápa a szerdai audiencián azt mondta: "a cirkuszosok szépséget teremtenek, és ez jót tesz a léleknek, nagy szükségünk van a szépségre!". 

Ferenc pápa megválasztása óta szívén viseli a szegények ügyét: létesített már éjszakai szállásokat hajléktalanok számára, a Szent Péter tér szomszédságában pedig ingyenesen használható zuhanyzókat alakíttatott ki. 

Rendszeresek a szegényeknek ingyen elérhető koncertek is a Vatikánban és a Vatikáni Múzeumokba is gyakran kapnak meghívást azok, akik a belépőt egyébként nem engedhetik meg maguknak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.