Kövér László nem engedi Jeszenszky Gézát szólni a parlamentben

POLITIKA
2018 január 10., 22:43
Kövér László az Országgyûlés plenáris ülésén
photo_camera Kövér László az Országgyûlés plenáris ülésén Fotó: Bruzák Noémi

Az LMP társelnöke kérelemmel fordult Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez, hogy csütörtökön közösen tarthasson sajtótájékoztatót a parlamentben Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel. 

Hadházy Ákos minden csütörtökön "korrupcióinfó" néven tart értekezletet az országházban, ezen látná vagy látta volna vendégül Jeszenszkyt. 

Az LMP vezetője azért írt Kövérnek, mert a hivatal épületében kizárólag  országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló, az Európai Parlament magyarországi képviselője, valamint az Országgyűlési Hivatal nyilatkozattételre kijelölt képviselője tarthat sajtótájékoztatót, ettől eltérni pedig csak a házelnök előzetes engedélye alapján lehet. 

"Arra kérjük önt, hogy legyen méltányos az első szabadon választott kormány külügyminiszterével, az első és a második Orbán-kormány nagykövetével szemben"  - írta Hadházy, de hiába: Kövér indoklás nélkül csak annyit felelt, hogy nem kíván eltérni a vontakozó szabályoktól. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.