Kövér László nem engedi Jeszenszky Gézát szólni a parlamentben

2018 január 10., szerda 22:43
306
Kövér László az Országgyûlés plenáris ülésén Fotó: Bruzák Noémi

Az LMP társelnöke kérelemmel fordult Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez, hogy csütörtökön közösen tarthasson sajtótájékoztatót a parlamentben Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel. 

Hadházy Ákos minden csütörtökön "korrupcióinfó" néven tart értekezletet az országházban, ezen látná vagy látta volna vendégül Jeszenszkyt. 

Az LMP vezetője azért írt Kövérnek, mert a hivatal épületében kizárólag  országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló, az Európai Parlament magyarországi képviselője, valamint az Országgyűlési Hivatal nyilatkozattételre kijelölt képviselője tarthat sajtótájékoztatót, ettől eltérni pedig csak a házelnök előzetes engedélye alapján lehet. 

"Arra kérjük önt, hogy legyen méltányos az első szabadon választott kormány külügyminiszterével, az első és a második Orbán-kormány nagykövetével szemben"  - írta Hadházy, de hiába: Kövér indoklás nélkül csak annyit felelt, hogy nem kíván eltérni a vontakozó szabályoktól. (Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt