Kövér László nem engedi Jeszenszky Gézát szólni a parlamentben

Kövér László az Országgyûlés plenáris ülésénFotó: Bruzák Noémi

Az LMP társelnöke kérelemmel fordult Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez, hogy csütörtökön közösen tarthasson sajtótájékoztatót a parlamentben Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel. 

Hadházy Ákos minden csütörtökön "korrupcióinfó" néven tart értekezletet az országházban, ezen látná vagy látta volna vendégül Jeszenszkyt. 

Az LMP vezetője azért írt Kövérnek, mert a hivatal épületében kizárólag  országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló, az Európai Parlament magyarországi képviselője, valamint az Országgyűlési Hivatal nyilatkozattételre kijelölt képviselője tarthat sajtótájékoztatót, ettől eltérni pedig csak a házelnök előzetes engedélye alapján lehet. 

"Arra kérjük önt, hogy legyen méltányos az első szabadon választott kormány külügyminiszterével, az első és a második Orbán-kormány nagykövetével szemben"  - írta Hadházy, de hiába: Kövér indoklás nélkül csak annyit felelt, hogy nem kíván eltérni a vontakozó szabályoktól. (Népszava)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.