Kövér László nem engedi Jeszenszky Gézát szólni a parlamentben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Kövér László az Országgyûlés plenáris ülésénFotó: Bruzák Noémi

Az LMP társelnöke kérelemmel fordult Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez, hogy csütörtökön közösen tarthasson sajtótájékoztatót a parlamentben Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel. 

Hadházy Ákos minden csütörtökön "korrupcióinfó" néven tart értekezletet az országházban, ezen látná vagy látta volna vendégül Jeszenszkyt. 

Az LMP vezetője azért írt Kövérnek, mert a hivatal épületében kizárólag  országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló, az Európai Parlament magyarországi képviselője, valamint az Országgyűlési Hivatal nyilatkozattételre kijelölt képviselője tarthat sajtótájékoztatót, ettől eltérni pedig csak a házelnök előzetes engedélye alapján lehet. 

"Arra kérjük önt, hogy legyen méltányos az első szabadon választott kormány külügyminiszterével, az első és a második Orbán-kormány nagykövetével szemben"  - írta Hadházy, de hiába: Kövér indoklás nélkül csak annyit felelt, hogy nem kíván eltérni a vontakozó szabályoktól. (Népszava)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.