Márki-Zay Péter: Nem mondtam, hogy a politika miatt rúgtak ki, de elég furcsa, ami történt

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
Márki-Zay PéterFotó: Facebook

Február 25-én választásra készül Hódmezővásárhely, ahol az elhunyt fideszes polgármester Almási István kihívója az a függetlenként induló Márki-Zay Péter, aki mögött Jobbiktól az MSZP-ig a teljes ellenzéki spektrum felvonul. A hisztérikus hangulatra jellemző, hogy a város most azt találgatja, vajon a választás miatt szereltek fel kamerát a Fidesz ellenfelének utcájába, és ezért rúgták ki egy héttel azután az állásából, hogy bejelentette indulását. 

A Márki-Zay Pétert foglalkoztató szentesi Legrand Magyarország Zrt. közleményt adott ki, amiben az áll, hogy „döntéseinkben soha nem játszott szerepet, és a jövőben sem fog a munkavállalóink politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása”. Márki-Zay 2016 áprilisa és 2017 decembere között dolgozott a cégnél, elbocsátásáról októberben döntöttek. A Legrand fontosnak gondolta jelezni, hogy ekkor még Almási Tamás volt a polgármester. 

Márki-Zay válaszolt a közleményre. A független jelölt azt írta, soha nem állította, hogy politikai okból bocsátották el, csak furcsállja, hogy 

  • októberben decemberre, karácsony idejére időzítik egy nagycsaládos ember kirúgását,
  • pedig még két nappal korábban is fontos feladatokat bíztak rá,
  • munkaviszonya azonnali hatállyal szűnt meg. 

„Sajnálatos, hogy még a nem állami szervezetek is ezer szálon ki vannak szolgáltatva a hatalomnak: kooperációs együttműködések, munkaügyi, adóhatósági és egyéb ellenőrzések, állami megrendelések, pályázatok és támogatások révén”. 

- írta Márki-Zay, aki állítása szerint jó viszonyban vált el főnökétől, és lezártnak tekinti az ügyet. (Vásárhelyi Hírek)