A Youtube szerződést bont Logan Paullal

INTERNET
2018 január 11., 08:52
comments 87

Egy nappal azután, hogy a Youtube először szólalt meg történetének talán legnagyobb botrányában, kiderült, mire gondoltak pontosan, amikor azt írták, nem múlik el következmények nélkül Logan Paul videója, amiben egy öngyilkos holttestét mutatta be.

Logan Paul kikerül a Google Preferred nevű körből, vagyis azoknak a youtubereknek a listájáról, akiknek különleges jó hirdetési lehetőségeket ajánl a Youtube. Logan Paul csatornájának 15 millió feliratkozója van, így eddig benne volt ebben a körben, ami egyébként a vloggerek top 5 százalékát jelenti. Ez nem jelenti azt, hogy többet nem hirdethet a csatornáján, csak azt, hogy mostantól ugyanolyan feltételek mellett, mint bármelyik vlogger.

A másik következmény, hogy visszavonták Paul szereplését a Youtube saját, előfizetéses csatornáján, a YouTube Red-en.

A botrány múlt héten kezdődött, amikor felkerült Paul videója a japán Aokigahara erdőből. A videó készítői pedig a sokk mellett viccelődtek is azzal, hogy találtak egy holttestet - ezen pedig annyira felháborodtak a nézől, hogy Paul bocsánatot kért, és azóta sem tett ki új videót.

A Youtube ezen a héten közölte, az öngyilkosság nem vicc, nem szabad ezzel nézettséget szerezni, és tenni fognak róla, hogy ne legyenek ilyen videók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.