Alain Delon: „Utálom ezt a kort, hányok tőle”

Sajnálkozás nélkül fog meghalni, mondta a 82 éves Alain Delon a pályafutása 60. évfordulóján a Paris Match-nek adott interjújában. Minden idők egyik leghíresebb francia színésze úgy fogalmazott:

„Az élet már nem tartogat számomra sokat, mindent megismertem, mindent láttam már. De mindenekelőtt utálom ezt a kort, hányok tőle.”

Úgy érzi, minden elromlott:

„Nincs többé tisztelet, nincs adott szó. Csak a pénz számít. Egész nap csak a bűnözésről hallunk. Tudom, hogy sajnálkozás nélkül hagyom majd itt a világot.”

Delon az interjúban mesélt a pályafutásáról, a családjáról, a nőkről, akiket szeretett és a barátairól, akiket elveszített. Szinte mindannyian meghaltak már – mondta a sztár, akinek legutóbb az augusztusban 79 évesen elhunyt Mireille Darc színésznőtől kellett elbúcsúznia, akivel az 1970-es években élt együtt.

Delon az interjúban elárulta, hogy manapság nem találja „az igazit”: „Nem állítom, hogy nincsenek jelöltek, akad vagy tíz, de egyikük sem olyan, akivel be tudnám fejezni az életemet. Egy olyan nőt tudnék elvenni, aki kész lenne elkísérni a végső pillanatig.”

Alain Delon 2017. november 17-én egy körhinta átadásán Párizsban.Fotó: Bernard Manigault / Citizenside / AFP

A legutóbb tervbe vett, La maison vide című filmjével kapcsolatban, amit Patrice Leconte rendezésében Juliette Binoche-sal forgatott volna, elmondta, hogy a produkció nem készült el, de egy utolsó filmre még szívesen vállalkozna. (A mozikban Alain Delont a magyar közönség legutóbb 2008-ban az Asterix az olimpián című vígjátékban láthatta, amiben a színész Julius Caesart alakította.)

2016-ban egy másik színészlegenda, az akkor 86 éves Clint Eastwood, a puhapöcs generációról szóló interjújában hasonlóan lemondóan nyilatkozott, amikor azt mondta: „Ez egy szomorú időszak a történelemben.”(MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.