Alain Delon: „Utálom ezt a kort, hányok tőle”

ÉLET
2018 január 11., 16:51
comments 356

Sajnálkozás nélkül fog meghalni, mondta a 82 éves Alain Delon a pályafutása 60. évfordulóján a Paris Match-nek adott interjújában. Minden idők egyik leghíresebb francia színésze úgy fogalmazott:

„Az élet már nem tartogat számomra sokat, mindent megismertem, mindent láttam már. De mindenekelőtt utálom ezt a kort, hányok tőle.”

Úgy érzi, minden elromlott:

„Nincs többé tisztelet, nincs adott szó. Csak a pénz számít. Egész nap csak a bűnözésről hallunk. Tudom, hogy sajnálkozás nélkül hagyom majd itt a világot.”

Delon az interjúban mesélt a pályafutásáról, a családjáról, a nőkről, akiket szeretett és a barátairól, akiket elveszített. Szinte mindannyian meghaltak már – mondta a sztár, akinek legutóbb az augusztusban 79 évesen elhunyt Mireille Darc színésznőtől kellett elbúcsúznia, akivel az 1970-es években élt együtt.

Delon az interjúban elárulta, hogy manapság nem találja „az igazit”: „Nem állítom, hogy nincsenek jelöltek, akad vagy tíz, de egyikük sem olyan, akivel be tudnám fejezni az életemet. Egy olyan nőt tudnék elvenni, aki kész lenne elkísérni a végső pillanatig.”

photo_camera Alain Delon 2017. november 17-én egy körhinta átadásán Párizsban. Fotó: Bernard Manigault / Citizenside / AFP

A legutóbb tervbe vett, La maison vide című filmjével kapcsolatban, amit Patrice Leconte rendezésében Juliette Binoche-sal forgatott volna, elmondta, hogy a produkció nem készült el, de egy utolsó filmre még szívesen vállalkozna. (A mozikban Alain Delont a magyar közönség legutóbb 2008-ban az Asterix az olimpián című vígjátékban láthatta, amiben a színész Julius Caesart alakította.)

2016-ban egy másik színészlegenda, az akkor 86 éves Clint Eastwood, a puhapöcs generációról szóló interjújában hasonlóan lemondóan nyilatkozott, amikor azt mondta: „Ez egy szomorú időszak a történelemben.”(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt