Esztergom határozottan elítéli a civileket, akik Soros pénzéből bevándorlókat telepítenének a városba. Akkor is, ha nincsenek ilyenek

POLITIKA
2018 január 11., 11:24
comments 173

A polgármestereknek meg kell mutatniuk, hogy nem kérnek sem a bevándorlásból, sem a bevándorlásszervező irodákból

- jelentette ki Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a minap.

Ha kell, akkor kell: Esztergom is kinyilvánította, hogy nem kér a városban működő, betelepítést szervező Soros-szervezetekből. Akkor sem, ha maga a beterjesztő sem állítja, hogy léteznének ilyenek.

Az iGOM helyi hírportál videója szerint a képviselőtestület a mai ülésen egyhangúlag, ellenszavazat nélkül szavazta meg az állásfoglalást.

link Forrás

Bánhidy László fideszes alpolgármester ezzel indokolta az országos riogató kampányhoz való csatlakozás szükségességét: 

„A város vezetése már többszörösen bebizonyította, hogy mennyire fontosnak tartja a városban működő civil szervezeteket. 

Csak javaslok egy állásfoglalást, hogy ezek a civil szervezetek, ha bevándorlást szervező feladatokat is kapnának a Soros-terv alapján, ezzel a város képviselő-testülete nem ért egyet. 

Nagy tisztelettel vagyunk a civil szervezetek iránt, csak félünk, hogy ha egy jelentős anyagi támogatást kapnának arra a célra, hogy bevándorlást szervezzenek, az esetleg Esztergom életét is befolyásolja.”

A szavazati arányon az látszik, hogy csak a 11 kormánypárti képviselő vett részt a szavazáson, a 4 ellenzéki nem volt jelen. 

A vidéki polgármestereket holnapra hívta össze a Fidesz, hogy együtt is elmondják ugyanezt. 

Címlapkép a Fidesz Esztergomi Szervezetének Facebookjáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.