Lázár a 444-nek: Vérlázító

POLITIKA
2018 január 11., 19:34
comments 240

"Vérlázító dolog. Fölháborító," kommentálta a 444-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter Mihai Tudose szavait. A román miniszterelnök szerdán mondta a Realitatea TV-nek, hogy

"ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak akik kitették azt. A székelyek autonómiájáról szó sem lehet…”

Éppen Orbánnál volt Lázár János, mikor a hír kijött, 

"nem beszéltünk még erről, holnap mindenféleképpen fogunk."

A román kormányfőt a kijelentése miatt bocsánatkérésre fogják felszólítani, ígérte a miniszter. 

"Az a minimum. Neki minden erdélyi magyar embertől bocsánatot kell kérnie. Ez a stílus, ez a tónus az Európai Unióban és az európai politikában megengedhetetlen,"

- tette hozzá.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottsága ülésén a Parlamentben 2017. október 10-én.
photo_camera Fotó: Kovács Tamás / MTI / MTVA

"Ez a kijelentés a 20. század legsötétebb, legbarbárabb időszakait idézi és olyan agresszivitásról tanúskodik, amely egy magát európainak tekintő állam kormányfőjétől megengedhetetlen," írta közleményében Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikáció igazgatója. A kormánypárt szerint 

"Tudose szavai túlmennek minden határon, példátlanok az európai politikában és végérvényesen belevésődnek minden magyar lelkébe és emlékezetébe. Azonnali bocsánatkérése jelen helyzetben a minimumot jelenti."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.