Lázár a 444-nek: Vérlázító

2018 január 11., csütörtök 19:34
242

"Vérlázító dolog. Fölháborító," kommentálta a 444-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter Mihai Tudose szavait. A román miniszterelnök szerdán mondta a Realitatea TV-nek, hogy

"ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak akik kitették azt. A székelyek autonómiájáról szó sem lehet…”

Éppen Orbánnál volt Lázár János, mikor a hír kijött, 

"nem beszéltünk még erről, holnap mindenféleképpen fogunk."

A román kormányfőt a kijelentése miatt bocsánatkérésre fogják felszólítani, ígérte a miniszter. 

"Az a minimum. Neki minden erdélyi magyar embertől bocsánatot kell kérnie. Ez a stílus, ez a tónus az Európai Unióban és az európai politikában megengedhetetlen,"

- tette hozzá.

Fotó: Kovács Tamás / MTI / MTVA

"Ez a kijelentés a 20. század legsötétebb, legbarbárabb időszakait idézi és olyan agresszivitásról tanúskodik, amely egy magát európainak tekintő állam kormányfőjétől megengedhetetlen," írta közleményében Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikáció igazgatója. A kormánypárt szerint 

"Tudose szavai túlmennek minden határon, példátlanok az európai politikában és végérvényesen belevésődnek minden magyar lelkébe és emlékezetébe. Azonnali bocsánatkérése jelen helyzetben a minimumot jelenti."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt