Lázár a 444-nek: Vérlázító

"Vérlázító dolog. Fölháborító," kommentálta a 444-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter Mihai Tudose szavait. A román miniszterelnök szerdán mondta a Realitatea TV-nek, hogy

"ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak akik kitették azt. A székelyek autonómiájáról szó sem lehet…”

Éppen Orbánnál volt Lázár János, mikor a hír kijött, 

"nem beszéltünk még erről, holnap mindenféleképpen fogunk."

A román kormányfőt a kijelentése miatt bocsánatkérésre fogják felszólítani, ígérte a miniszter. 

"Az a minimum. Neki minden erdélyi magyar embertől bocsánatot kell kérnie. Ez a stílus, ez a tónus az Európai Unióban és az európai politikában megengedhetetlen,"

- tette hozzá.

Fotó: Kovács Tamás / MTI / MTVA

"Ez a kijelentés a 20. század legsötétebb, legbarbárabb időszakait idézi és olyan agresszivitásról tanúskodik, amely egy magát európainak tekintő állam kormányfőjétől megengedhetetlen," írta közleményében Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikáció igazgatója. A kormánypárt szerint 

"Tudose szavai túlmennek minden határon, példátlanok az európai politikában és végérvényesen belevésődnek minden magyar lelkébe és emlékezetébe. Azonnali bocsánatkérése jelen helyzetben a minimumot jelenti."

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.