"Nagyon reménykedünk, hogy Edit nem adja fel"

sport
2018 január 14., 11:01
comments 235
Miklós Edit tavaly január 26-án, Csíkszeredában. A versenyző 2017. január 15-én mindkét térdén szalagszakadást szenvedett. Majdnem pontosan egy évvel később, 2018. január 13-án újra elszakadt az egyik térdszalaga, ki kell hagynia az olimpiát.
photo_camera Miklós Edit tavaly január 26-án, Csíkszeredában. A versenyző 2017. január 15-én mindkét térdén szalagszakadást szenvedett. Majdnem pontosan egy évvel később, 2018. január 13-án újra elszakadt az egyik térdszalaga, ki kell hagynia az olimpiát. Fotó: Veres Nándor

Szombat éjjel megműtötték az aznap súlyos térdsérülést szenvedett Miklós Editet. Az akár még olimpiai éremre, talán bajnoki címre is esélyesnek tartott síző térdszalagszakadást szenvedett, így már biztosan nem indulhat a februári phjoncshangi olimpián. Állapotáról a síválogatott szövetségi kapitánya, Stark Márton adott ki közleményt.

Eszerint a szombat éjszakai műtét nagyon jól sikerült, és a versenyzőnek is jó kedve van. Kezelőorvosa, Christian Schenk szerint "orvosi szempontból" folytathatja a karrierjét. "Nagyon reménykedünk, hogy Edit, akárcsak tavaly, most sem adja fel, de ez az ő döntése" - írta közleményében Stark, aki bízik benne, hogy a versenyzőnek "lesz kedve és ereje folytatni a sízést".

A 29 éves sportoló 2014-ben hetedik helyet szerzett a szocsi olimpián. (Via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.