"Nagyon reménykedünk, hogy Edit nem adja fel"

Miklós Edit tavaly január 26-án, Csíkszeredában. A versenyző 2017. január 15-én mindkét térdén szalagszakadást szenvedett. Majdnem pontosan egy évvel később, 2018. január 13-án újra elszakadt az egyik térdszalaga, ki kell hagynia az olimpiát.Fotó: Veres Nándor

Szombat éjjel megműtötték az aznap súlyos térdsérülést szenvedett Miklós Editet. Az akár még olimpiai éremre, talán bajnoki címre is esélyesnek tartott síző térdszalagszakadást szenvedett, így már biztosan nem indulhat a februári phjoncshangi olimpián. Állapotáról a síválogatott szövetségi kapitánya, Stark Márton adott ki közleményt.

Eszerint a szombat éjszakai műtét nagyon jól sikerült, és a versenyzőnek is jó kedve van. Kezelőorvosa, Christian Schenk szerint "orvosi szempontból" folytathatja a karrierjét. "Nagyon reménykedünk, hogy Edit, akárcsak tavaly, most sem adja fel, de ez az ő döntése" - írta közleményében Stark, aki bízik benne, hogy a versenyzőnek "lesz kedve és ereje folytatni a sízést".

A 29 éves sportoló 2014-ben hetedik helyet szerzett a szocsi olimpián. (Via 24.hu)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.