Az MTI nem hozza le a közleményeket, melyekben szerepel Tiborcz István neve

2018 január 15., hétfő 13:15
163

Hiába szerette volna Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője, hogy a Magyar Távirati Iroda lehozza közleményüket, az OS szabályzatára hivatkozva, mely szerint az nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, megtagadták. A Tiborcz panasza: "a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhatom bármivel" című közleményben az MSZP arra reflektál, hogy az EU csalás elleni hivatala súlyos szabálytalanságokat talált Orbán Viktor veje, Tiborcz István közbeszerzéseinél.

„Az MSZP követeli a Tiborcz-céggel kapcsolatos OLAF-vizsgálat teljes körű, azonnali nyilvánosságra hozatalát! Ameddig nem tisztázódik Orbán Viktor szerepe a családi vállalkozás által elkövetett csalássorozatban, addig nincs helye a miniszterelnöki székben!” - áll a le nem hozott közleményben. Hasonlóképpen járt Ujhelyi István, Európai Parlamenti képviselő. Közleményüket, melyben követelték, hogy hozzák nyilvánosságra az OLAF-jelentést, az MTI szintén, ugyanazzal az indokkal elutasította.

Nemrégiben Hadházy Ákos próbálkozott hiába a Magyar Távirati Irodánál, de az LMP közleménye sem jelenhetett meg, mert megemlítették benne a Kósa-család üzleteit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt