Az MTI nem hozza le a közleményeket, melyekben szerepel Tiborcz István neve

politika
2018 január 15., 13:15

Hiába szerette volna Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője, hogy a Magyar Távirati Iroda lehozza közleményüket, az OS szabályzatára hivatkozva, mely szerint az nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, megtagadták. A Tiborcz panasza: "a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhatom bármivel" című közleményben az MSZP arra reflektál, hogy az EU csalás elleni hivatala súlyos szabálytalanságokat talált Orbán Viktor veje, Tiborcz István közbeszerzéseinél.

„Az MSZP követeli a Tiborcz-céggel kapcsolatos OLAF-vizsgálat teljes körű, azonnali nyilvánosságra hozatalát! Ameddig nem tisztázódik Orbán Viktor szerepe a családi vállalkozás által elkövetett csalássorozatban, addig nincs helye a miniszterelnöki székben!” - áll a le nem hozott közleményben. Hasonlóképpen járt Ujhelyi István, Európai Parlamenti képviselő. Közleményüket, melyben követelték, hogy hozzák nyilvánosságra az OLAF-jelentést, az MTI szintén, ugyanazzal az indokkal elutasította.

Nemrégiben Hadházy Ákos próbálkozott hiába a Magyar Távirati Irodánál, de az LMP közleménye sem jelenhetett meg, mert megemlítették benne a Kósa-család üzleteit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.