Három év letöltendőt kapott a fiatal, aki felgyújtott egy sünt, az ügyészség enyhítésért fellebbez

bűnügy
2018 január 15., 18:05
comments 347

A hvg.hu információi szerint enyhébb ítéletért fellebbez az ügyészség annak a férfinek az ügyében, akit három év letöltendőre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB), amiért felgyújtott egy sünt.  

"Egy járókelő 2016. július 26-án a reggeli órákban egy XIII. kerületi parkban súlyosan sérült, megégett sünt talált. A kisállat még élt, így állatorvoshoz vitte, de a sün a szakszerű állatorvosi ellátás ellenére is elpusztult. Még aznap nyomozás indult, és az angyalföldi rendőrök beazonosították a sün felgyújtásával megalapozottan gyanúsítható budapesti H. Imrét. A 20 éves férfit másnap a XIII. kerületi otthonában elfogták" 

- írtuk az esetről a rendőrség közlése alapján novemberben.  

A vádlott, írja a hvg.hu, már az ítélethirdetést követően fellebbezett, a vádhatóság gondolkodási időt kért, majd most hétfőn döntött. 

 A vádlott már az ítélet kihirdetésekor fellebbezett, a vádhatóság akkor még gondolkodási időt kért – végül gyakorlatilag egy oldalra kerültek. A lap kiemeli, hogy az állatvédők ünnepelték a döntést, mivel a kínzásos esetek általában maximum felfüggesztett büntetéssel végződnek. A szigorú büntetést az indokolta, hogy nem "puszta kivégzés", de valóságos kínzás történt, a vádlott

"nem egyszerűen felgyújtotta a védtelen állatot, tüzet rakva a újságpapírból a tüskéin, hanem kifejezetten tovább táplálta az általa gyújtott tüzet, megakadályozva azt, hogy az állat esetleg el tudjon menekülni”. 

Az ügyészség szóvivőjének szavaiból az derül ki, hogy az ügyészség egyetért a kiszabott ítélettel, az elkövető fiatal korára tekintettel mégis mérsékelné azt. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.