Kizárták az MSZP-ből a Márki-Zay ellen elinduló vásárhelyi jelöltet

2018 január 15., hétfő 15:16
214

Lázár János szavaz Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Sokáig úgy tűnt hogy a Lázár János embereként ismert Hegedűs Zoltán alpolgármester és a komplett ellenzék által támogatott, függetlenként induló Márki-Zay Péter közti párbaj lesz a hódmezővásárhelyi polgármester választás, amit Almási István halála miatt tartanak február 25-én.  

Aztán feltűnt egy harmadik jelölt, de Mag István nyugalmazott villamosmérnök végül vasárnap visszalépett. Hétfőn mégis úgy fest, hogy háromra bővül a választhatóak listája, miután váratlanul felbukkant a - hivatalosan szintén függetlenként induló - Hernádi Gyula, helyi szülész-nőgyógyász főorvos, aki korábban kétszer is az MSZP színeiben mérettette meg magát. Hétfőn Hernádi azt nyilatkozta a promenad.hu-nak, hogy egy "telefonhívás győzte meg arról, kell egy igazi baloldali jelölt is a városnak". 

Dr. Hernádi Gyula Fotó: - Hódmezővásárhelyi Tenisz Club

A 444-hez a helyi MSZP-szervezettől eljutott egy közlemény, ami szerint elhatárolódnak Hernáditól és kizárják a pártból: 

"A hódmezővásárhelyi szocialisták megdöbbenve értesültek arról, hogy egyik párttagunk, Hernádi Gyula elindul a februári városi polgármester választáson.
A vásárhelyi MSZP korábban döntést hozott arról, hogy a független Márky-Zay Pétert támogatja a választáson. 

Egy újabb jelölt indulása Márky-Zay Péter, a legesélyesebb polgármester-jelölt mellett csak a Fidesznek áll érdekében. Lázár János jelöltjének egyedüli valós kihívója ugyanis Márky-Zay Péter. Ezért az MSZP Hódmezővásárhelyi Szervezete az MSZP alapszabálya értelmében elindítja Hernádi Gyula kizárását a pártból, mivel ő egy érvényes párt-döntéssel szembe menve akadályozza a hódmezővásárhelyi rendszerváltást, a Fidesz legyőzését."

Helyszíni riportunk a vásárhelyi választás előtt itt nézhető meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt