Kizárták az MSZP-ből a Márki-Zay ellen elinduló vásárhelyi jelöltet

politika
2018 január 15., 15:16
comments 214

Lázár János szavaz
photo_camera Lázár János szavaz Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Sokáig úgy tűnt hogy a Lázár János embereként ismert Hegedűs Zoltán alpolgármester és a komplett ellenzék által támogatott, függetlenként induló Márki-Zay Péter közti párbaj lesz a hódmezővásárhelyi polgármester választás, amit Almási István halála miatt tartanak február 25-én.  

Aztán feltűnt egy harmadik jelölt, de Mag István nyugalmazott villamosmérnök végül vasárnap visszalépett. Hétfőn mégis úgy fest, hogy háromra bővül a választhatóak listája, miután váratlanul felbukkant a - hivatalosan szintén függetlenként induló - Hernádi Gyula, helyi szülész-nőgyógyász főorvos, aki korábban kétszer is az MSZP színeiben mérettette meg magát. Hétfőn Hernádi azt nyilatkozta a promenad.hu-nak, hogy egy "telefonhívás győzte meg arról, kell egy igazi baloldali jelölt is a városnak". 

Dr. Hernádi Gyula
photo_camera Dr. Hernádi Gyula Fotó: - Hódmezővásárhelyi Tenisz Club

A 444-hez a helyi MSZP-szervezettől eljutott egy közlemény, ami szerint elhatárolódnak Hernáditól és kizárják a pártból: 

"A hódmezővásárhelyi szocialisták megdöbbenve értesültek arról, hogy egyik párttagunk, Hernádi Gyula elindul a februári városi polgármester választáson.
A vásárhelyi MSZP korábban döntést hozott arról, hogy a független Márky-Zay Pétert támogatja a választáson. 

Egy újabb jelölt indulása Márky-Zay Péter, a legesélyesebb polgármester-jelölt mellett csak a Fidesznek áll érdekében. Lázár János jelöltjének egyedüli valós kihívója ugyanis Márky-Zay Péter. Ezért az MSZP Hódmezővásárhelyi Szervezete az MSZP alapszabálya értelmében elindítja Hernádi Gyula kizárását a pártból, mivel ő egy érvényes párt-döntéssel szembe menve akadályozza a hódmezővásárhelyi rendszerváltást, a Fidesz legyőzését."

Helyszíni riportunk a vásárhelyi választás előtt itt nézhető meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.