Egy nyugdíjas visszalépett, de rögtön lett egy másik baloldali jelölt, aki konkurenciája lehet az ellenzéki jelöltnek Hódmezővásárhelyen

POLITIKA
2018 január 15., 13:11
comments 188

A polgármesteri pozícióra korábban bejelentkező, 72 éves Mag István vasárnap jelentette be, hogy mégsem indul az időközi polgármester-választáson - írja a Vásárhely24.

A nyugdíjas villamosmérnök január elején jelentette be a Helyi Választási Irodában, de a Vásárhelyi Hírek szerint vasárnap már nem szerepelt a potenciális jelöltek között. A lap szerint Mag István azt írta, „Nem volt külső ráhatás, nem volt fenyegetés egyik jelölttől sem, nem volt befolyásolási kísérlet sem tőlük” - de máshol nincs nyoma visszalépésének. Ugyanakkor Facebook-oldaláról eltűntek korábbi posztjai.

A jelöltállítás határideje január 22., a polgármesterségért indul a Fidesz jelöltje, aki mellett nyíltan kampányol a helyi plébános, a teljes ellenzék támogatásával, de független jelöltként induló független Márki-Zay Péter, és a szintén függetlenként induló Hernádi Gyula, aki korábban kétszer is az MSZP színeiben mérettette meg magát. Hernádi két cikluson át volt önkormányzati képviselő a városban, és jelenleg is az MSZP tagja.

Pártjával állítólag nem egyeztetett, és egy telefonhívás inspirálta arra, hogy átgondolja indulását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.