Egy nyugdíjas visszalépett, de rögtön lett egy másik baloldali jelölt, aki konkurenciája lehet az ellenzéki jelöltnek Hódmezővásárhelyen

POLITIKA
2018 január 15., 13:11
comments 192

A polgármesteri pozícióra korábban bejelentkező, 72 éves Mag István vasárnap jelentette be, hogy mégsem indul az időközi polgármester-választáson - írja a Vásárhely24.

A nyugdíjas villamosmérnök január elején jelentette be a Helyi Választási Irodában, de a Vásárhelyi Hírek szerint vasárnap már nem szerepelt a potenciális jelöltek között. A lap szerint Mag István azt írta, „Nem volt külső ráhatás, nem volt fenyegetés egyik jelölttől sem, nem volt befolyásolási kísérlet sem tőlük” - de máshol nincs nyoma visszalépésének. Ugyanakkor Facebook-oldaláról eltűntek korábbi posztjai.

A jelöltállítás határideje január 22., a polgármesterségért indul a Fidesz jelöltje, aki mellett nyíltan kampányol a helyi plébános, a teljes ellenzék támogatásával, de független jelöltként induló független Márki-Zay Péter, és a szintén függetlenként induló Hernádi Gyula, aki korábban kétszer is az MSZP színeiben mérettette meg magát. Hernádi két cikluson át volt önkormányzati képviselő a városban, és jelenleg is az MSZP tagja.

Pártjával állítólag nem egyeztetett, és egy telefonhívás inspirálta arra, hogy átgondolja indulását.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt