Egy nyugdíjas visszalépett, de rögtön lett egy másik baloldali jelölt, aki konkurenciája lehet az ellenzéki jelöltnek Hódmezővásárhelyen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A polgármesteri pozícióra korábban bejelentkező, 72 éves Mag István vasárnap jelentette be, hogy mégsem indul az időközi polgármester-választáson - írja a Vásárhely24

A nyugdíjas villamosmérnök január elején jelentette be a Helyi Választási Irodában, de a Vásárhelyi Hírek szerint vasárnap már nem szerepelt a potenciális jelöltek között. A lap szerint Mag István azt írta, „Nem volt külső ráhatás, nem volt fenyegetés egyik jelölttől sem, nem volt befolyásolási kísérlet sem tőlük” - de máshol nincs nyoma visszalépésének. Ugyanakkor Facebook-oldaláról eltűntek korábbi posztjai.

A jelöltállítás határideje január 22., a polgármesterségért indul a Fidesz jelöltje, aki mellett nyíltan kampányol a helyi plébános, a teljes ellenzék támogatásával, de független jelöltként induló független Márki-Zay Péter, és a szintén függetlenként induló Hernádi Gyula, aki korábban kétszer is az MSZP színeiben mérettette meg magát. Hernádi két cikluson át volt önkormányzati képviselő a városban, és jelenleg is az MSZP tagja.

Pártjával állítólag nem egyeztetett, és egy telefonhívás inspirálta arra, hogy átgondolja indulását.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.