"Szégyent hoz ránk, birkának néz minket" - kiakadtak a hívek a vásárhelyi plébános kampánybeszédén

Nem aratott osztatlan sikert Németh László hődmezővásárhelyi plébános, aki a vasárnapi istentisztelet után kért mikrofont a hódmezővásárhelyi Szent István katolikus templomban és nyíltan kampányolt a Fidesz és a polgármesterválasztásra készülő Hegedűs Zoltán alpolgármester mellett. Nem talált ebben semmi különöset Németh Szilárd Fidesz-alelnök, a helyiek viszont nem voltak lelkesek.


"Szégyent hozott ránk és az egyházközségre, a hívekre, birkáknak néz minket"

- szólaltatta meg egyiküket az RTL Klub riportere, de az Index tudósítása szerint sem volt népszerű a plébános, amiben szerepet játszhatott, hogy az ellenzék által támogatott független jelölt Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi plébánia világi vezetője.

Az RTL Klub által megszólaltatott Beer Miklós váci megyéspüspök szerint sem volt helyénvaló ami történt. Beer szerint  egy papnak a napi pártpolitika felett kell maradni, és

"ha egy pap elkötelezi magát egy párt mellett, azzal azt is üzeni, hogy csak annak a pártnak a szimpatizánsait tekinti híveinek, és ez egy nagyon nagy hiba."

A Szeged-Csanádi Egyházmegye nem ítélte el Németh László szavait. Azt írták a Híradónak, hogy 

"a plébános nagyon fontos, az egész közösséget érintő, cáfolhatatlan tényeket közölt."  

Az RTL is beszámolt róla, hogy az egyházmegyét az a Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök vezeti, aki korábban már Ferenc pápával is szembement, csak hogy kiállhasson a kormány mellett. Kiss már a menekültválság kitörése idején arról beszélt, hogy ugyan a katolikusoknak erkölcsi kötelességük segíteni a menekülteket, de ez jelenleg nem áll meg, mert Magyarországon nem menekültválság van, hanem invázió.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.