A fideszesek addig nem beszélnek Soros Györgyről a nemzetbiztonsági bizottságban, amíg Szél Bernadett benn van a teremben

2018 január 16., kedd 15:19
383

Közleményt adott ki a Fidesz arról, hogy „Németh Szilárd országgyűlési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy a Fidesz egyetlen képviselő jogát sem vitatja a parlamenti bizottságában való részvételre”.

Németh hétfőn még arról beszélt, hogy Szél Bernadett nem vehet részt a „Soros-tervvel” foglalkozó nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, azóta azonban kiderült, hogy a kormánypártnak nem nagyon akad törvényes eszköze arra, hogy távol tartsa a bizottság tagját az üléstől. 

A kormánypárt a közleményét azzal folytatta, hogy „ugyanakkor elfogadhatatlannak tartják, ha Soros György és szervezetei tevékenységével kapcsolatosan a Soros György által támogatott, migrációt segítő szervezet korábbi programszervezője kap tájékoztatást. Ezt az ellentmondást az LMP tudja feloldani, ha más tagot jelöl a Nemzetbiztonsági bizottságba”. 

Majd közleményük így folytatódik: „Máskülönben a Fidesz kockázatosnak tartja e témakör Nemzetbiztonsági bizottságban való megvitatását, ezért e napirendi pont megtárgyalását Szél Bernadett bizottsági tagságának fennáltáig nem támogatja. Különösen indokolt a politikai óvatosság azután, hogy Szél Bernadett tavaly olyan személyt javasolt a Nemzetbiztonsági bizottság LMP-s szakértőjének, akinek személyével kapcsolatosan a nemzetbiztonsági átvilágítás során kockázati tényező merült fel.” Németh azóta arról beszélt egy Fidesz-frakció közeli blognak, hogy a Fidesz ki is fog vonulni az ülésről, ha ott Szél Bernadett megjelenik. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs kedden korábban nem tudta megmondani, milyen törvényi eszköze lenne a kormánypártnak arra, hogy kitiltsa Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről. A Magyar Nemzet kérdezte erről a fideszes politikust, miután Németh Szilárd Fidesz-alelnök (!!!) hétfőn arról beszélt, hogy Szél nem vehet majd részt azon az ülésen, melyen a """Soros-terv""" szerepel a napirenden, mert „egészen mást képvisel, mint a magyar érdek”. (Szél szerint azért akarják kitiltani, hogy ne derülhessen ki, nincs semmiféle Soros-hálózat)

Hidvéghi a lapnak azt mondta, hogy 

 „Én egyetértek Németh Szilárd javaslatával, ez egy politikai megfontolás alapján elmondott vélemény volt”

Arra a felvetésre, hogy semmiféle politikai eszköz nincs a kitiltásra, Hidvéghi megismételte, hogy Németh Szilárd politikai véleményt fogalmazott meg, amit ő teljes mértékben oszt.

Erre a lap újságírója visszakérdezett, hogy ha Szél ezek után elmegy az ülésre, akkor ott lehet-e, a kommunikációs igazgató annyit mondott: 

„Megvárjuk, hogy ha lesz egy ilyen ülés, mi fog történni. A mi politikai véleményünk ez”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt