A fideszesek addig nem beszélnek Soros Györgyről a nemzetbiztonsági bizottságban, amíg Szél Bernadett benn van a teremben

POLITIKA
2018 január 16., 15:19
comments 379

Közleményt adott ki a Fidesz arról, hogy „Németh Szilárd országgyűlési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy a Fidesz egyetlen képviselő jogát sem vitatja a parlamenti bizottságában való részvételre”.

Németh hétfőn még arról beszélt, hogy Szél Bernadett nem vehet részt a „Soros-tervvel” foglalkozó nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, azóta azonban kiderült, hogy a kormánypártnak nem nagyon akad törvényes eszköze arra, hogy távol tartsa a bizottság tagját az üléstől.

A kormánypárt a közleményét azzal folytatta, hogy „ugyanakkor elfogadhatatlannak tartják, ha Soros György és szervezetei tevékenységével kapcsolatosan a Soros György által támogatott, migrációt segítő szervezet korábbi programszervezője kap tájékoztatást. Ezt az ellentmondást az LMP tudja feloldani, ha más tagot jelöl a Nemzetbiztonsági bizottságba”.

Majd közleményük így folytatódik: „Máskülönben a Fidesz kockázatosnak tartja e témakör Nemzetbiztonsági bizottságban való megvitatását, ezért e napirendi pont megtárgyalását Szél Bernadett bizottsági tagságának fennáltáig nem támogatja. Különösen indokolt a politikai óvatosság azután, hogy Szél Bernadett tavaly olyan személyt javasolt a Nemzetbiztonsági bizottság LMP-s szakértőjének, akinek személyével kapcsolatosan a nemzetbiztonsági átvilágítás során kockázati tényező merült fel.” Németh azóta arról beszélt egy Fidesz-frakció közeli blognak, hogy a Fidesz ki is fog vonulni az ülésről, ha ott Szél Bernadett megjelenik.

link Forrás

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs kedden korábban nem tudta megmondani, milyen törvényi eszköze lenne a kormánypártnak arra, hogy kitiltsa Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről. A Magyar Nemzet kérdezte erről a fideszes politikust, miután Németh Szilárd Fidesz-alelnök (!!!) hétfőn arról beszélt, hogy Szél nem vehet majd részt azon az ülésen, melyen a """Soros-terv""" szerepel a napirenden, mert „egészen mást képvisel, mint a magyar érdek”. (Szél szerint azért akarják kitiltani, hogy ne derülhessen ki, nincs semmiféle Soros-hálózat)

Hidvéghi a lapnak azt mondta, hogy

„Én egyetértek Németh Szilárd javaslatával, ez egy politikai megfontolás alapján elmondott vélemény volt”

Arra a felvetésre, hogy semmiféle politikai eszköz nincs a kitiltásra, Hidvéghi megismételte, hogy Németh Szilárd politikai véleményt fogalmazott meg, amit ő teljes mértékben oszt.

Erre a lap újságírója visszakérdezett, hogy ha Szél ezek után elmegy az ülésre, akkor ott lehet-e, a kommunikációs igazgató annyit mondott:

„Megvárjuk, hogy ha lesz egy ilyen ülés, mi fog történni. A mi politikai véleményünk ez”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.