Elcserélték az újszülötteket a kórházban, de mire kiderült az igazság, a szülők már nem akarták visszacserélni őket

külföld
2018 január 16., 22:05
comments 56

Onnantól kezdve, hogy 2015 márciusában megszületett Salma Parbin gyermeke, a nő biztos volt benne, hogy csecsemőjét elcserélték a kórházban. Férje azonban hónapokon keresztül nem hitt neki. Mostanra derült ki, hogy igaza volt a nőnek, a sztori pedig hatalmas szenzációt okozott az országban. 

Pedig már a kórházban voltak gyanús jelek, ugyanis szintén aznap szült ugyanott egy nő az őslakos bodo törzsből, melynek tagjait jellegzetes szemforma jellemzi, ami miatt jobban hasonlítanak a tibeti emberekre, mint a legtöbb indiaira. A nő már ekkor biztosan mondta, hogy egy bodo gyermeket vittek haza, és nem a sajátjukat. Idővel a férj is gyanakodni kezdett, megkereste a kórház vezetőségét, de ott lerázták, hogy a nőt pszichés zavarok gyötrik, és orvoshoz kéne fordulnia. 

A férfi nem adta fel, a hatóságokhoz fordult, kikérte a kórházban született gyerekek adatait, így látta meg, hogy valóban szült akkor a kórházban egy bodo nő is. A férfi kétszer is ellátogatott a nő falujába, de végül nem mert beszélni vele, nem volt hozzá elég bátorsága. 

Ugyanakkor közben otthon Parbin nem tudott igazán kötődni a Junaidnak elnevezett gyermekhez, a nő zavart volt és távolságtartó a társaságában. A férfi végül harmadszor is ellátogatott a faluba, és ekkor otthagyott egy levelet, melyben óvatosan fogalmazva, de leírta: szerintük összecserélték a gyerekeiket, és ha ő is hasonlóan érez, jelentkezzen. 

A levél kellemetlen meglepetés volt a szülőknek, Anil és Sewali Borónak. Akik ugyan csodálkoztak gyermekük szokottnál nagyobb szemén, de fel se merült bennük, hogy ne az övek lenne. 

A Boro házaspár 10 napot tűnődött a levélen, de végül a barátságos hangvétele miatt úgy döntöttek, meghívják a másik párt magukhoz. Amikor egymás mellé rakták a gyermekeket, mindenki számára világos lett a csere. A Boro-család ugyanakkor nem akarta visszacserélni a gyereket, szerintük már hozzájuk tartozik, akit elkezdtek felnevelni. Parbin viszont ragaszkodott a saját gyermekéhez. 

Parbin férje, Ahmed azzal próbálta nyugtatni a kedélyeket, hogy a hasonlóságok még mindig lehetnek véletlenszerűek, és javasolta, készítsenek DNS-tesztet. Ennek négy hónap után lett meg az eredménye, eddigre viszont Parbin elkezdett kötődni a kisfiúhoz, napról napra javult a kapcsolatuk. 

Pedig a teszt egyértelműen fogalmazott: Parbin biztosan nem Junaid anyja. 

Ahmed ekkor a rendőrséghez fordult, akik vizsgálatot indítottak, majd meglehetősen lassú munka nyomán 2017 végére arra jutottak, hogy igen, kicserélték a gyerekeket  a kórházban. De ekkor már Parbin sem kívánta visszacserélni a gyerekeket: Junaid ekkor már majdnem három éves volt, és nagyon megszerették. 

Idén januárban végül a két család kimondta egy asszami bíróságon, hogy nem akarják kicserélni a gyerekeket, de örülnek annak, hogy kiderült az igazság. Ahmed elmondta, hogy szeretne azért majd a Ryan Chandra névre keresztelt gyermek életéhez is kapcsolódni, és esetleg majd fizetni a tanulmányait. 

A Boro-család viszont kevésbé volt boldog a végkifejlettől, mint Anil Boro fogalmazott, ha egy gyerek a tied, nem akarod azt hallani, hogy valójában valaki másé. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.