Ma is rázták a pofonfát a bitcoinkertben

gazdaság
2018 január 16., 17:33
comments 89

Folytatódott a januári kriptovaluta-eladási hullám, miután kedden a bitcoin árfolyama 20 százalékkal zuhant. Az árfolyamesés összefügött azzal, hogy ismét felerősödtek a hírek, több piacon is korlátozni tervezik a kereskedelmét. Később az árfolyam képes volt egy kicsit erősödni, de így is 12146 dolláron zárt, ami a december végi nagy esése óta a legrosszabb eredmény.

Elemzők és spekulánsok világszerte próbálják megfejteni, hogy mit fog tudni kezdeni a piac egy olyan valutapiaccal, ami ennyire decentralizált, és melynek értéke jelentős mértékben éppen abból jön, hogy a megszokottnál jóval nagyobb anonimitást biztosít a tulajdonosainak. Nem véletlen, hogy sokan beszélnek buborékról a bitcoin nyomán, és ezt a hangot felerősítették a tavaly év végi látványos zuhanás, ami óta csak kisebb mértékben tudott visszamászni az árfolyam.

Az utóbbi napokban pedig felerősödtek a különféle állami szabályozásokkal kapcsolatos hangok, előbb Dél-Koreából, majd Kínából érkeztek ilyen hírek. Kínában már tavaly megindultak a szabályozási törekvések, elsősorban az online és mobilos kereskedelmi felületek ellen. Bitcoinkereskedők iparági hírei szerint pedig születőfélben lehet egy dél-koreai-kínai-japán közös szabályozás is, miközben az USA szenátusa is mozgolódni kezdett. Gyakorta visszatérő vélemény, hogy az az alul szabályzott környezet, ami eddig jellemző volt, hamarosan megszűnhet. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.