Bekeményít a Youtube, nehezebb lesz pénzt keresni

media
2018 január 17., 10:17
comments 57

A Youtube keményebb feltételeket vezet be azoknak, akik a platformon pénzt szeretnének csinálni a nézettségükből.

Többek között állítólag lesz egy stáb, ami manuálisan át fogja tekinteni az összes videót, mielőtt hozzáadják a prémium szolgáltatáshoz, ahol nagy hirdetők hirdetéseit adhatják a népszerű tartalmakhoz.

Két kritériumnak is meg kell majd felelniük azoknak, akik hirdetőkre vágynak:

  1. Legalább 1000 feliratkozóval kell rendelkezniük.
  2. A megelőző 12 hónapban több mint 4000 órányi megtekintést kell felmutatniuk. (9 hónapja még csak azt vezették be, hogy összesen – tehát nem egy év alatt – kellett 10 ezer órányi megtekintést felmutatni.)

A szigorítás nem előzmény nélküli, nemrég a gyerekeknek szánt, ijesztő tartalmak és a Logan testvérek botránya miatt is több hirdető bojkottálni kezdte a Youtube-ot. A cég valójában egészen lassan reagált a felháborodásokra. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt