ÁSZ: Nem sikerült teljesen lemosni Gulyásék festékét

politika
2018 január 18., 09:01

Szerdán a Közös Ország Mozgalom aktivistái Gulyás Mártonnal az élükön narancssárga festékkel kenték össze az Állami Számvevőszék homlokzatát, hogy így tiltakozzanak az ellen, hogy a szervezet sorra büntette az ellenzéki pártokat az elmúlt hetekben.

Az ÁSZ csütörtökön kiadott közleményében arra panaszkodik, hogy több százezer forintos kár keletkezett az épületben, de még az is lehet, hogy a milliós nagyságrendet is eléri a kár. Ezt szakértőkkel vizsgáltatják. 

Gulyás Márton az ÁSZ homlokzatát keni össze.
photo_camera Gulyás Márton az ÁSZ homlokzatát keni össze. Fotó: Halász Júlia / 444

Azt is vizsgálják, hogy szükséges-e további jogi lépéseket tenniük. 

Az ÁSZ közleménye szerint az apró résekben ott maradt a festék:

"Kizárólag az ÁSZ munkatársainak köszönhető, hogy sikerült megelőzni az ennél is nagyobb kárt, hiszen a támadás után azonnal elkezdték a kármentést, nekiláttak a festék gyors eltávolításának, ami azonban nem sikerült teljesen. A porózus szerkezetű antik kőburkolat apró réseiben több helyen megmaradt a narancssárga festék, egyes falrészek elszíneződtek, valamint az épület vakolata több helyen megrongálódott." (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.