Lázár János Márki-Zayról: Gyurcsány

POLITIKA
2018 január 18., 11:55
comments 237

Lázár János, Hódmezővásárhely parlamenti képviselője interjút adott a Magyar Nemzetnek, és rögtön be is vetette a legerősebb érvet a februárban esedékes polgármesterválasztáson induló, az összes ellenzéki erő által támogatott jelölt, Márki-Zay Péter ellen. Ez az érv a következő:

Gyurcsány.

„Az a vásárhelyi, aki elfogadja a korábban a város tönkretételére törekvő Gyurcsány Ferenc támogatását, az én szememben nem vásárhelyi” - mondta Lázár, aki igyekezett minél többször kiejteni az interjúban Gyurcsány Ferenc nevét. A miniszter szerint egyébként ha Márki-Zayt megválasztják, polgármesterként akkor sem működhet együtt majd Orbán Viktor miniszterelnökkel, korábbi nyilatkozataiban ugyanis az Orbán-rendszert a Rákosi-rendszerhez hasonlította.

Néhány kérdéssel később egyébként maga Lázár is párhuzamot vont a Rákosi-rendszer és napjaink között, igaz, ő azért, mert szerinte a magyar sajtó egy része meghurcolta a hódmezővásárhelyi plébánost, miután az a vasárnapi misén nyíltan a fideszes polgármesterjelölt mellett prédikált.

„Olyan országban szeretnék élni, ahol egy katolikus plébános elmondhatja a véleményét anélkül, hogy a Magyar Nemzet megbélyegezné vagy üldözné… Önök ezt tetté (...) ilyen legutóbb a Rákosi-diktatúrában volt.”

Arról sajnos nem volt szó, hogy a katolikus plébános nem él-e vissza a helyzetével, ha misén prédikál nyíltan egy politikus mellett, vagy hogy az is csak a plébános véleménye volt-e mikor azt mondta,

„Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.