Nem árulja el a Magyar Triatlon Szövetség, mennyit költenénk a triatlonközpontra

2018 január 18., csütörtök 4:45
68

A Magyar Nemzet és az mfor is kérdezte a Magyar Triatlon Szövetséget, hogy mennyi pénzből építenék meg a már tervbe vett nemzetközi triatlonközpontot és a hozzá tartozó akadémiát, illetve a szintén eltervezett edzőközpontokat, a szövetség azonban egyik megkeresésére sem reagált. A Magyar Nemzet forrásai szerint a sportág támogatásának alapja nem feltétlenül az elért eredményekben keresendő, hanem a kapcsolatokban, a Magyar Triatlon Szövetség jelenlegi elnöke ugyanis Bátorfi Béla, Orbán Viktor miniszterelnök fogorvosa.

A triatlonnak alapból nem jár állami támogatás, nem szerepel ugyanis a 16 kiemelt sportág között. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Magyar Triatlon Szövetség 2016. és 2024. közötti stratégiájában 6 milliárd forint szerepel az edzőközpont és a versenyhelyszínek költségrubrikájában, a Magyar Nemzet szerint kb. reális összeg is lehet. De még a helyszínekről sincs sok infó: felmerült, hogy a Lupa-tónál szabad vízi edzőpálya épül, de hasonlót terveztek a Balatonra, a Velencei- és a Tisza-tóra is. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt