Megigéz, zavarba hoz, letaglóz, felháborít, ámulatba ejt és elgondolkodtat az élet értelmén a Google elfuserált panorámaképe

TECH
2018 január 19., 09:31
comments 65

Redditről indult, és pár óra alatt bejárta a világ techújságjainak felületét az a fotó, amit MalletsDarker osztott meg a világgal. 

A Google Photos panorámafunkciójának lényege, hogy ha a szoftver úgy érzékeli, hogy fotóink egymáshoz közel készültek, automatikusan felajánlja, hogy összerendezi őket egy panorámaképpé, figyelve arra, hogy összehangolja a széleket és ne csússzanak egymásba a részletek. Nagyon finom technológiáról van szó, ami sokat fejlődött az elmúlt években, de még így is fordulhatnak elő félreértések, mint ahogy ez a példa is mutatja. 

Most viszont az a ritka eset fordult elő, amikor a szoftveres hiba műalkotást eredményez: nagyon nehéz nem ámulattal bámulni ezt a fotót. A reddites felhasználó amúgy megosztotta azokat a képeket is, amiből kinőtt ez a félreértés, itt lehet látni a három fotót, amiből a Google algoritmusa összerakta ezt az egyet. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.