Megigéz, zavarba hoz, letaglóz, felháborít, ámulatba ejt és elgondolkodtat az élet értelmén a Google elfuserált panorámaképe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Redditről indult, és pár óra alatt bejárta a világ techújságjainak felületét az a fotó, amit MalletsDarker osztott meg a világgal. 

A Google Photos panorámafunkciójának lényege, hogy ha a szoftver úgy érzékeli, hogy fotóink egymáshoz közel készültek, automatikusan felajánlja, hogy összerendezi őket egy panorámaképpé, figyelve arra, hogy összehangolja a széleket és ne csússzanak egymásba a részletek. Nagyon finom technológiáról van szó, ami sokat fejlődött az elmúlt években, de még így is fordulhatnak elő félreértések, mint ahogy ez a példa is mutatja. 

Most viszont az a ritka eset fordult elő, amikor a szoftveres hiba műalkotást eredményez: nagyon nehéz nem ámulattal bámulni ezt a fotót. A reddites felhasználó amúgy megosztotta azokat a képeket is, amiből kinőtt ez a félreértés, itt lehet látni a három fotót, amiből a Google algoritmusa összerakta ezt az egyet. (Verge)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.