Megigéz, zavarba hoz, letaglóz, felháborít, ámulatba ejt és elgondolkodtat az élet értelmén a Google elfuserált panorámaképe

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Redditről indult, és pár óra alatt bejárta a világ techújságjainak felületét az a fotó, amit MalletsDarker osztott meg a világgal. 

A Google Photos panorámafunkciójának lényege, hogy ha a szoftver úgy érzékeli, hogy fotóink egymáshoz közel készültek, automatikusan felajánlja, hogy összerendezi őket egy panorámaképpé, figyelve arra, hogy összehangolja a széleket és ne csússzanak egymásba a részletek. Nagyon finom technológiáról van szó, ami sokat fejlődött az elmúlt években, de még így is fordulhatnak elő félreértések, mint ahogy ez a példa is mutatja. 

Most viszont az a ritka eset fordult elő, amikor a szoftveres hiba műalkotást eredményez: nagyon nehéz nem ámulattal bámulni ezt a fotót. A reddites felhasználó amúgy megosztotta azokat a képeket is, amiből kinőtt ez a félreértés, itt lehet látni a három fotót, amiből a Google algoritmusa összerakta ezt az egyet. (Verge)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.