Váratlanul doppingellenőrök bukkantak fel egy szibériai atlétikai versenyen

Harmincnál is több sportoló lépett vissza a hétvégén egy szibériai fedett pályás atlétikai versenyen, miután a helyszínen előzetes bejelentés nélkül doppingellenőrök jelentek meg, írja a Moscow Times. A Championat.com sportoldal jelentése szerint az orosz doppingügynökség, a RUSADA ellenőreinek megjelenése után 36 sportoló hirtelen visszalépett az indulástól az irkutszki regionális versenyen.

"Nem vagyok meglepve" - reagálta a hírre az orosz atlétikai szövetség elnöke, Dmitrij Sljahtyin. Az állami TASZSZ hírügynökségnek adott nyilatkozata szerint maga a szövetség kérte a RUSADÁ-t, hogy a lehető leggyakrabban ellenőrizze a versenyzőket. "Azért kértük ezt, mert tudjuk, hogy a sportág alacsonyabb szintjein sok a probléma" - mondta.

Ez akár igaz is lehet, de ez nem jelenti azt, hogy a legmagasabb szinteken nincsenek problémák. Az elmúlt években a nemzetközi szövetség sorra fosztja meg az orosz sportolókat a világversenyeken elért helyezéseiktől, mert a megismétel vizsgálatok során rengeteg orosz versenyző bukott le doppinggal. Az orosz sportolókat ezért egymás után két olimpiáról, a 2016-os riói nyári és a 2018-as phjoncshangi téli játékokról is kizárták.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.