Váratlanul doppingellenőrök bukkantak fel egy szibériai atlétikai versenyen

sport
2018 január 19., 08:33
comments 57

Harmincnál is több sportoló lépett vissza a hétvégén egy szibériai fedett pályás atlétikai versenyen, miután a helyszínen előzetes bejelentés nélkül doppingellenőrök jelentek meg, írja a Moscow Times. A Championat.com sportoldal jelentése szerint az orosz doppingügynökség, a RUSADA ellenőreinek megjelenése után 36 sportoló hirtelen visszalépett az indulástól az irkutszki regionális versenyen.

"Nem vagyok meglepve" - reagálta a hírre az orosz atlétikai szövetség elnöke, Dmitrij Sljahtyin. Az állami TASZSZ hírügynökségnek adott nyilatkozata szerint maga a szövetség kérte a RUSADÁ-t, hogy a lehető leggyakrabban ellenőrizze a versenyzőket. "Azért kértük ezt, mert tudjuk, hogy a sportág alacsonyabb szintjein sok a probléma" - mondta.

Ez akár igaz is lehet, de ez nem jelenti azt, hogy a legmagasabb szinteken nincsenek problémák. Az elmúlt években a nemzetközi szövetség sorra fosztja meg az orosz sportolókat a világversenyeken elért helyezéseiktől, mert a megismétel vizsgálatok során rengeteg orosz versenyző bukott le doppinggal. Az orosz sportolókat ezért egymás után két olimpiáról, a 2016-os riói nyári és a 2018-as phjoncshangi téli játékokról is kizárták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.