A Magyar Idők simicskázással védené Tiborczot az OLAF-tól

Az Európai Unió csalás elleni hivatala, azaz az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel azokban a közbeszerzésekben, amiket 2011 és 2015 között nyert meg az Elios Innovatív Zrt., Tiborcz István akkori cége. Ez a vállalkozás tarolt a közvilágítás-tendereken, amiket sokszor eleve úgy írtak ki, hogy az Elioson kívül nem is tudott más indulni rajtuk.

A Magyar Időnél úgy érezték, valamit muszáj lenne mondani erre, és egy szerző nélküli posztban meg is találták a legfőbb érvüket:

Simicska Lajos.

Azt írják, hogy mivel az Elios egyik korábbi tulajdonosa az E-OS Energiakereskedő Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. a Simicska-féle Közgép cége, és 2012 elejétől 2013 nyaráig az E-OS volt a többségi tulajdonos az Eliosban, ebben az időszakban lényegében Simicska akarata érvényesült a cégnél.

Ez persze lehet igaz is, csak azt felejtik el, hogy ebben az időszakban még a Magyar Idők legtöbb munkatársa is Simicska Lajosnak dolgozott, és Simicska Orbán Viktor miniszterelnök egyik legfőbb bizalmasa meg a Fidesz gazdasági hátországának alapja volt.