Egyből szexszimbólummá vált a mentős, akire Balog miniszter feladta a munkakabátot

„HEVES SZÍVDOBOGÁST KELTETT A MENTŐÁPOLÓ”

– ezzel a huncutul áthallásos felütéssel kezdi lelkes közleményét az Országos Mentőszolgálat. Az egész azzal a sajtótájékoztatóval kezdődött, amelyről mi is írtunk, és amelyen Balog Zoltán személyesen adta rá egy mentősre az új, korszerű munkakabátot.

De a java csak ezután jött:

„Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya meglepetten tapasztalta, hogy a hétfői sajtótájékoztató után tucatnyi olvasói levél érkezett hozzájuk. A levélírókat azonban nem kifejezetten az új, aznap bemutatott mentőautók vagy munkaruha érdekelte, hanem a mentőápoló, aki belebújt az új mentős kabátba, hogy bemutassa azt. Az érdeklődés tovább fokozódott, amikor másnap bajtársunk ismét feltűnt egy videóban is.”

Itt valószínűleg erre a fergeteges hangulatú Facebook-videójukra gondolhatnak, amiből kivágtam a legforróbb jelenetet:

Ezek után elszabadultak az indulatok:

„Az OMSZ email fiókját ellepték a kérdések, hogy szingli-e, hol lakik, hol találkozhatnak vele. Sőt! Akadt, aki nem teketóriázott és egyből azonnal randira hívta Tóth Róbert bajtársunkat. A mentőst egy modellügynökség is megkereste, de egyelőre mindkét lehetőséget elutasította a fiatal ápoló, akit még a Markó utcai Mentőpalotánál is felkerestek, hogy közös fotót kérjenek tőle.”

Az Országos Mentőszolgálat szerint ez nem véletlen:

„Nem csoda, hiszen a jóképű mentős valóban sok nő ideálja lehet. Magas, borostás, és még egy 24 órás műszak után is mosolyog.”

De „Róbert nem ájult el a hirtelen jött rajongástól, továbbra is szerényen, és szorgalmasan végzi segítő munkáját.” Ahogy ő is kiemelte:

Inkább az életmentésben elért eredmények, mintsem külső jegyeim alapján minősítsenek. Nekem ez ezerszer fontosabb! – mondta Róbert, aki hozzátette, „több ezer kollégám viseli majd ezt a ruhát rajtam kívül, remélem épp olyan jól fog állni nekik is, mint nekem!”

A Róbert belső és külső szépségét bemutató Facebook-poszt végén az Országos Mentőszolgálat nem hallgatta el, honnan is indult ez az egész sikertörténet:

„Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a hétfői sajtótájékoztatón beszélt az új mentő munkaruhák beszerzéséről. Közölte, hogy az elkövetkező hónapokban az összes kivonuló mentődolgozó új ruhát kap, melynek mintadarabját a sajtótájékoztatón be is mutatták.”

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.