Meghalt Paul Bocuse

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több francia híresség és újság is beszámolt arról, hogy meghalt Paul Bocuse, a 20. század talán legfontosabb mesterszakácsa. A hírt a család egyelőre nem erősítette meg, legutolsó, szombat reggeli közleményük szerint a 91 éves séf válságos állapotban volt.

Bocuse nevét legtöbben talán a róla elnevezett 1987-től megrendezésre kerülő, nagy presztízsű szakácsverseny, a Bocuse d'Or miatt ismerik, de világszerte több híres étterme és szakácsiskolája is van.

Fotó: JEFF PACHOUD/AFP

1989-ben a Gault Millau kalauz másik három társával egyetemben, az Évszázad szakácsának választotta.

A szakács ott halt meg, ahol született, a Lyon melletti Collonges-au-Mont-d'Orban. (Le Point)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.