Hollik szerint nem Szijjártó, hanem az Egyesült Államok hibázott

politika
2018 január 21., 10:54

"A kormány lehetőségként tekintett az amerikai elnök magyar származású tanácsadójára, hogy információkat juttasson el," válaszolta vasárnap Hollik István arra az újságírói kérdésre, ami azt firtatta, hogy miért találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Gorka Sebestyénnel, akit Magyarországon köröztek. A KDNP országgyűlési képviselője szerint a magyar külügy nem hibázott abban, hogy Szijjártó olyan valakivel találkozott, aki ellen érvényes magyar elfogatóparancs volt érvényben.

Ha valaki hibázott, akkor az az Egyesült Államok, ugyanis az elnök körül dolgozókat ezerszer átvilágították és nem találtak kivetnivalót Gorka Sebestyén foglalkoztatásában,

jelentette ki Hollik.

Csütörtök délelőtt írtuk meg, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tavaly tavasszal Washingtonban úgy találkozott Gorka Sebestyénnel, a Fehér Ház akkori biztonságpolitikai tanácsadójával, hogy a férfi már akkor is rajta volt a magyar rendőrség körözési listáján. A Külügyminisztérium szerint Szijjártó nem tudott az elfogatóparancsról, "magas rangú fehér házi munkatársak esetében a police.hu átnézése nem tartozik a felkészüléshez.” Pedig de.

Hollik István 2017 decemberében
photo_camera Fotó: botost/444.hu

Hollikot kérdezték arról is, hogy az MSZP színeiben Bicskén induló szír orvos a közhangulat miatt visszalépett az országgyűlési képviselőjelöltségtől. A KDNP-s képviselő azt felelte, hogy 

a jelölt a saját belátása szerint tett így, ezt nem kell kommentálni.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.