Jövő kedden rendkívüli ülés lesz a parlamentben: a Jobbik számonkéri a Fideszen a 2300 befogadott menekültet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Orbán Viktor hallgatja Vona Gábor felszólalását a parlamentbenFotó: Kovács Tamás

A Magyar Nemzet értesülései szerint Kövér László házelnök január 30-a keddre írta ki azt a rendkívüli ülését az Országgyűlés, amit a Jobbik hívott össze. Miután az összes ellenzéki frakció támogatott, a házelnöknek nem volt választása: muszáj volt időpontot kijelölnie a vitának. 

A házbizottság még nem tárgyalta az ügyet, a lap szerint erre most szerdán, január 24-én kerülhet sor. 

A Jobbik azért kérte a rendkívüli ülés kiírását, mert választ vár arra, hogyan lehetséges az, hogy a kormány 22 milliárd forintot elkampányolt három év alatt a bevándorlásellenes propagandára, miközben "titokban" 2300 külföldinek mégis helyet biztosítottak.  

A párt személyesen a miniszterelnöktől várna választ a kérdésre, de őt erre semmilyen jog nem kötelezi, Orbán Viktor maga dönthet arról, részt vesz-e az ülésen, és fogadja a frakcióvezetők kérdéseit. 

A legutóbbi ellenzéki kezdeményezésű parlamenti napon - azt a szocialisták kezdeményezték a CEU ügyében - nem jelentek meg, arra hivatkozva, hogy azt "Soros György hívta össze". (Magyar Nemzet)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.