Jövő kedden rendkívüli ülés lesz a parlamentben: a Jobbik számonkéri a Fideszen a 2300 befogadott menekültet

Orbán Viktor hallgatja Vona Gábor felszólalását a parlamentbenFotó: Kovács Tamás

A Magyar Nemzet értesülései szerint Kövér László házelnök január 30-a keddre írta ki azt a rendkívüli ülését az Országgyűlés, amit a Jobbik hívott össze. Miután az összes ellenzéki frakció támogatott, a házelnöknek nem volt választása: muszáj volt időpontot kijelölnie a vitának. 

A házbizottság még nem tárgyalta az ügyet, a lap szerint erre most szerdán, január 24-én kerülhet sor. 

A Jobbik azért kérte a rendkívüli ülés kiírását, mert választ vár arra, hogyan lehetséges az, hogy a kormány 22 milliárd forintot elkampányolt három év alatt a bevándorlásellenes propagandára, miközben "titokban" 2300 külföldinek mégis helyet biztosítottak.  

A párt személyesen a miniszterelnöktől várna választ a kérdésre, de őt erre semmilyen jog nem kötelezi, Orbán Viktor maga dönthet arról, részt vesz-e az ülésen, és fogadja a frakcióvezetők kérdéseit. 

A legutóbbi ellenzéki kezdeményezésű parlamenti napon - azt a szocialisták kezdeményezték a CEU ügyében - nem jelentek meg, arra hivatkozva, hogy azt "Soros György hívta össze". (Magyar Nemzet)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.