Jövő kedden rendkívüli ülés lesz a parlamentben: a Jobbik számonkéri a Fideszen a 2300 befogadott menekültet

politika
2018 január 22., 16:58

photo_camera Orbán Viktor hallgatja Vona Gábor felszólalását a parlamentben Fotó: Kovács Tamás

A Magyar Nemzet értesülései szerint Kövér László házelnök január 30-a keddre írta ki azt a rendkívüli ülését az Országgyűlés, amit a Jobbik hívott össze. Miután az összes ellenzéki frakció támogatott, a házelnöknek nem volt választása: muszáj volt időpontot kijelölnie a vitának. 

A házbizottság még nem tárgyalta az ügyet, a lap szerint erre most szerdán, január 24-én kerülhet sor. 

A Jobbik azért kérte a rendkívüli ülés kiírását, mert választ vár arra, hogyan lehetséges az, hogy a kormány 22 milliárd forintot elkampányolt három év alatt a bevándorlásellenes propagandára, miközben "titokban" 2300 külföldinek mégis helyet biztosítottak.  

A párt személyesen a miniszterelnöktől várna választ a kérdésre, de őt erre semmilyen jog nem kötelezi, Orbán Viktor maga dönthet arról, részt vesz-e az ülésen, és fogadja a frakcióvezetők kérdéseit. 

A legutóbbi ellenzéki kezdeményezésű parlamenti napon - azt a szocialisták kezdeményezték a CEU ügyében - nem jelentek meg, arra hivatkozva, hogy azt "Soros György hívta össze". (Magyar Nemzet)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.