Több falut elfoglaltak a törökök Észak-Szíriában

háború
2018 január 22., 12:42
comments 159

A török hadsereg a velük szövetséges lázadókkal együtt csapatai több falut is elfoglaltak Szíria északnyugati részén Afrin környékén. Erdogan elnök szombaton jelentette be, hogy szárazföldi offenzívát indít a szíriai kurdok ellen, de a tüzérségi támadások már napokkal korábban megkezdődtek.

photo_camera Fotó: Emin Sansar/Anadolu Agency

A kurdok később közölték, hogy két falut már sikerült visszafoglalniuk. A török offenzívát a szír kormány is elítélte. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart a török akció miatt.

A török vezetés szerint a Kurd Népvédelmi Egységek (YPG) egységei fenyegetést jelentenek Törökországra nézve. A kurdok több területet is elfoglaltak Szíria északkeleti részén, a törökök attól tartanak, hogy miattuk a törökországi kurdok is megerősödnek, akik ellen a török vezetés három évtized óta harcol.

A YPG, amelynek az Egyesült Államok szövetségeseként harcolt az Iszlám Állam ellen, tagadja, hogy kapcsolatba állna a Kurd Munkáspárttat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt