Több falut elfoglaltak a törökök Észak-Szíriában

A török hadsereg a velük szövetséges lázadókkal együtt csapatai több falut is elfoglaltak Szíria északnyugati részén Afrin környékén. Erdogan elnök szombaton jelentette be, hogy szárazföldi offenzívát indít a szíriai kurdok ellen, de a tüzérségi támadások már napokkal korábban megkezdődtek.

Fotó: Emin Sansar/Anadolu Agency

A kurdok később közölték, hogy két falut már sikerült visszafoglalniuk. A török offenzívát a szír kormány is elítélte. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart a török akció miatt.

A török vezetés szerint a Kurd Népvédelmi Egységek (YPG) egységei fenyegetést jelentenek Törökországra nézve. A kurdok több területet is elfoglaltak Szíria északkeleti részén, a törökök attól tartanak, hogy miattuk a törökországi kurdok is megerősödnek, akik ellen a török vezetés három évtized óta harcol.

A YPG, amelynek az Egyesült Államok szövetségeseként harcolt az Iszlám Állam ellen, tagadja, hogy kapcsolatba állna a Kurd Munkáspárttat. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.