Már ki tud állni tisztán külföldi csapattal a magyar utánpótlás felcsúti fellegvára

2018 január 22., hétfő 15:50
129
Dejan Trajkovski bemutatkozik Fotó: pfla.hu

A szlovén Denis Klinar és az uruguayi Gonzalo Vega után megvan a Puskás Akadémia harmadik téli igazolása: a klub bejelentette egy másik szlovén szélsőhátvéd, a 25 éves Dejan Trajkovszki szerződtetését a holland élvonalbeli Twente csapatától. Trajkovszki Mariborban kezdte pályafutását, egy éve játszott Hollandiában. Pont a balhátvéd posztjára jön, ahol az eddig egyetlen viszonylag rendszeresen játszó saját nevelésű játékos, Spandler Csaba szerepel. 

A jó hír, hogy ezzel már 11-en vannak a külföldiek a keretben, így akár teljesen külföldi csapattal is kiállhat a Puskás, ha akar. A liga szabályai szerint öt olyan játékos léphet pályára, aki Európán kívülinek számít, ennyi van is, a másik hat légiós uniós állampolgár, náluk nincs korlátozás, így Pintér Attila mester - ha nem akar -már nem kénytelen magyar játékost is a pályára küldeni tavasszal. 

Minden további nélkül kiállhat a bajnokikon az alábbi kezdő tizenegy: Danilovics - Klinar, Heris, Trajkovszki - Bacelic-Grigic, Mevoungou - Latifi, Vega, Knezevic - Perosevic, Diallo. 

Pintér mester szívesen beszél arról, hogy minél több fiatalnak kell lehetőséget adni, és elvileg az egész akadémiai rendszer és csapat erre a filozófiára épült. Ehhez képest most már lassan nem csak a fiatalok szorulnak ki a Puskásból, de a magyarok is. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt