Már ki tud állni tisztán külföldi csapattal a magyar utánpótlás felcsúti fellegvára

foci
2018 január 22., 15:50
comments 127
Dejan Trajkovski bemutatkozik
photo_camera Dejan Trajkovski bemutatkozik Fotó: pfla.hu

A szlovén Denis Klinar és az uruguayi Gonzalo Vega után megvan a Puskás Akadémia harmadik téli igazolása: a klub bejelentette egy másik szlovén szélsőhátvéd, a 25 éves Dejan Trajkovszki szerződtetését a holland élvonalbeli Twente csapatától. Trajkovszki Mariborban kezdte pályafutását, egy éve játszott Hollandiában. Pont a balhátvéd posztjára jön, ahol az eddig egyetlen viszonylag rendszeresen játszó saját nevelésű játékos, Spandler Csaba szerepel. 

A jó hír, hogy ezzel már 11-en vannak a külföldiek a keretben, így akár teljesen külföldi csapattal is kiállhat a Puskás, ha akar. A liga szabályai szerint öt olyan játékos léphet pályára, aki Európán kívülinek számít, ennyi van is, a másik hat légiós uniós állampolgár, náluk nincs korlátozás, így Pintér Attila mester - ha nem akar -már nem kénytelen magyar játékost is a pályára küldeni tavasszal. 

Minden további nélkül kiállhat a bajnokikon az alábbi kezdő tizenegy: Danilovics - Klinar, Heris, Trajkovszki - Bacelic-Grigic, Mevoungou - Latifi, Vega, Knezevic - Perosevic, Diallo. 

Pintér mester szívesen beszél arról, hogy minél több fiatalnak kell lehetőséget adni, és elvileg az egész akadémiai rendszer és csapat erre a filozófiára épült. Ehhez képest most már lassan nem csak a fiatalok szorulnak ki a Puskásból, de a magyarok is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.