Csalás gyanújával nyomoz a rendőrség az újságra kapott pénzből nyitott borozó ügyében

2018 január 23., kedd 9:43
66
Földi László polgármester és Varga Zoltán Ernő 2012-ben Fotó: Kisfaludy István

Nyomoz a rendőrség Ceglédi országgyűlési képviselője, Földi László barátjának üzlete ügyében: Varga Zoltán Ernő cége, a Vassily Kiadó Kft. 2009 és 2016 között összesen 78 millió forintot kapott egy önkormányzati cégtől, a VÁRVAG Nonprofit Kft.-től lapkiadásra, cikkek írására és hirdetések közlésére, de aztán a lap bezárt, a cég inkább borozót nyitott. 

A jobbikos Volner János tett feljelentést az ügyben még január 5-én. A képviselőnek küldött, hozzánk eljutott válaszlevél szerint az V. és XIII. kerületi ügyészség nyomozást rendelt el nagyobb értékű csalás gyanúja miatt és a ceglédi rendőrkapitányságot bízta meg ennek lefolytatásával. 

A cégnek nem is volt más bevétele, az újság pedig leginkább egy helyi pártkiadványhoz hasonlított, olyan PR-cikkekkel és reklámokkal mint  

  • „70 milliót költött a város intézmények felújítására”,
  • „Megszépül a Szabadság tér”,
  • „A VÁRVAG karácsonya”,
  • „A VÁRVAG gondos gazdája Ceglédnek”.

2015-ben a lap megszűnt, de az önkormányzati cég így is kifizetett a kiadónak 9 millió forintot, de még  ennél is érdekesebb, hogy 2013 januárjától a Vassily Kiadó felvette tevékenységi körei közé a vendéglátást, a rendezvényi étkeztetést és az  italszolgáltatást és megnyitotta a belvárosi Szindbád Borozó és Éttermet. 

A borozó helyiségét a cég szintén az önkormányzattól bérli, és hogy teljes legyen a kép: az újság - amíg működött - vastagon hirdette lapjain az újonnan nyílt borozót. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt