Folytatódik az Intel vesszőfutása, hibás frissítéseket adtak ki a súlyos biztonsági hibákra

Az Intel hétfőn jelentette be, hogy azok a frissítések, melyeket a chipjeikben megbújó nemrég nyilvánosságra hozott súlyos biztonsági hibához adtak ki, maguk is problémásak lehetnek, és ezért azt tanácsolják a felhasználóknak és a számítógépgyártóknak, hogy inkább ne installálják azokat. 

A vállalat vezérigazgató-helyettese, Navin Shenoy közleményben jelentette be, hogy a több hónap alatt kifejlesztett patchek telepítése után a számítógépek gyakrabban indultak újra, mint korábban, és más kiszámíthatatlan jeleneteket is tapasztaltak. Az igazgatóhelyettes elnézést kért a hibákért, és elmondta, folyamatosan dolgoznak azon, hogy megoldják ezeket a problémákat. 

A rossz javítások esete független azoktól a panaszoktól, amit felhasználók sokasága tett az elmúlt hetekben, kifogásolva, hogy a frissítések után lelassult a számítógépe. Az Intel szerint egy átlagos PC-n amúgy nem kéne, hogy teljesítményváltozást észleljünk a telepítés után. 

Az Intel bénázása komoly károkat okozhat a vállalatnak, elemzők szerint üzleti szereplők most inkább nem vásárolnak új számítógépeket, amíg ez a probléma meg nem oldódott. 

Az Intel fejlesztői azóta már kiszórtak egy újabb frissítést, ezt jelenleg tesztelik. 

A most megjelent figyelmeztetés három héttel azután történ, hogy nyilvánosságra került, súlyos biztonsági rések lapulnak a vállalat chipjeiben: a Spectre és Meltdown névre keresztelt védelmi lyukak révén a számítógépen tárolt adatok biztonsága is veszélybe kerülhet. (Reuters)