Újabb jelentős területeken teszik fizetőssé a parkolást Óbudán

Szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés a parkolási rendelet módosítását, ami ezúttal a III. kerületben parkoló autósok megsarcolását jelenti. Az előterjesztés szerint az eddig is fizetős területeken jelentősen drágul a parkolás és egy komolyabb, eddig szabad zónát tesznek fizetőssé.

A most fizetőssé váló zóna a Bojtár utca - Huszti út - Kazal utca - Szentendrei út - Záhony utca - Sujtás utca - Gázgyári lakótelep III. csoport - Gázgyár utca - Ángel Sanz Briz út - Duna - Bogdáni út - Hévizi út - Vörösvári út - Bécsi út által határolt terület.

A drágulás pedig azt jelenti a gyakorlatban, hogy az eddig az 5. díjtételű területeket a 4., az eddig 4.-be tartozókat a 3. kategóriába minősítik át. Vagyis ahol eddig óránként 175 forint volt a parkolás, ott 265 lesz, ahol pedig 265, ott az ár 350-re emelkedik. Az indoklás szerint a kerület megrendelt egy kutatást, ami kimutatta, hogy az óbudai fizetős övezetekben a parkolóhelyek kihasználtsága 83,6 és 86,7 százalék közötti, vagyis nagyon magas, a telítettséget pedig a döntéshozók az árak emelésével próbálják csökkenteni.

Sajátos logika, hogy - hivatalosan legalábbis - ott várnak eredményt az árak emelésétől, ahol korábban hiába emelték a díjat a nulláról többszáz forintra, ugynúgy maradt a zsúfoltság. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.