Újabb jelentős területeken teszik fizetőssé a parkolást Óbudán

Szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés a parkolási rendelet módosítását, ami ezúttal a III. kerületben parkoló autósok megsarcolását jelenti. Az előterjesztés szerint az eddig is fizetős területeken jelentősen drágul a parkolás és egy komolyabb, eddig szabad zónát tesznek fizetőssé.

A most fizetőssé váló zóna a Bojtár utca - Huszti út - Kazal utca - Szentendrei út - Záhony utca - Sujtás utca - Gázgyári lakótelep III. csoport - Gázgyár utca - Ángel Sanz Briz út - Duna - Bogdáni út - Hévizi út - Vörösvári út - Bécsi út által határolt terület.

A drágulás pedig azt jelenti a gyakorlatban, hogy az eddig az 5. díjtételű területeket a 4., az eddig 4.-be tartozókat a 3. kategóriába minősítik át. Vagyis ahol eddig óránként 175 forint volt a parkolás, ott 265 lesz, ahol pedig 265, ott az ár 350-re emelkedik. Az indoklás szerint a kerület megrendelt egy kutatást, ami kimutatta, hogy az óbudai fizetős övezetekben a parkolóhelyek kihasználtsága 83,6 és 86,7 százalék közötti, vagyis nagyon magas, a telítettséget pedig a döntéshozók az árak emelésével próbálják csökkenteni.

Sajátos logika, hogy - hivatalosan legalábbis - ott várnak eredményt az árak emelésétől, ahol korábban hiába emelték a díjat a nulláról többszáz forintra, ugynúgy maradt a zsúfoltság. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.