A kormány kedvenc plébánosa szerint a társadalmi kiengesztelődés a célja a Horthyért tartott misének

politika
2018 január 24., 15:11

Nem napolják el a misét, árulta el a Hvg.hu-nak a kormány kedvenc plébánosa. Osztie Zoltán 2018. január 27-én, az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 73. évfordulóján tart misét Horthy Miklósért és menyéért, özv. Horthy Istvánnéért. Az újság azon felvetésére, hogy sokak szerint kegyeletsértő a holokauszt-emléknapra hirdetett emlékmise, Osztie úgy reagált, hogy 

"nem érti, miért gyűlölködnek ezek az emberek, miért próbálják a rossz szándékokat kivetíteni rájuk, mármint a szervezőkre. Ők nem akarnak mást, mint tisztelettel és szeretettel a társadalmi kiengesztelődésért imádkozni."

A belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa a Hvg-nek elmondta, hogy évek óta tartanak misét a kormányzó úrért. 

"Különben is Horthy Miklós szerepében nemcsak a negatívumokat kell kiemelni,"

mondta Osztie. A 2016-ban Polgári Magyarországért díjjal kitüntetett pap legutóbb a M1-en beszélt arról, hogy vissza kell térni a karácsony eredeti tartalmához és üzenetéhez, "meg kell őriznünk a keresztény kultúrát és hagyományokat." 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.