A kormány kedvenc plébánosa szerint a társadalmi kiengesztelődés a célja a Horthyért tartott misének

politika
2018 január 24., 15:11
comments 194

Nem napolják el a misét, árulta el a Hvg.hu-nak a kormány kedvenc plébánosa. Osztie Zoltán 2018. január 27-én, az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 73. évfordulóján tart misét Horthy Miklósért és menyéért, özv. Horthy Istvánnéért. Az újság azon felvetésére, hogy sokak szerint kegyeletsértő a holokauszt-emléknapra hirdetett emlékmise, Osztie úgy reagált, hogy 

"nem érti, miért gyűlölködnek ezek az emberek, miért próbálják a rossz szándékokat kivetíteni rájuk, mármint a szervezőkre. Ők nem akarnak mást, mint tisztelettel és szeretettel a társadalmi kiengesztelődésért imádkozni."

A belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa a Hvg-nek elmondta, hogy évek óta tartanak misét a kormányzó úrért. 

"Különben is Horthy Miklós szerepében nemcsak a negatívumokat kell kiemelni,"

mondta Osztie. A 2016-ban Polgári Magyarországért díjjal kitüntetett pap legutóbb a M1-en beszélt arról, hogy vissza kell térni a karácsony eredeti tartalmához és üzenetéhez, "meg kell őriznünk a keresztény kultúrát és hagyományokat." 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt