A Fidesz úgy talpra állította a gazdaságot, hogy a kampányoló kormánypárti politikusok nem győznek közkívánatra ingyen ételt osztogatni a rászorulóknak

Ha a tej helyett a tejföl felé mozdultak volna el, lassan össze lehetne rakni egy rakott krumplit a fideszes ételosztásokból. Bajkai István (terézvárosi fideszes jelölt) nyitott a tojásokkal, amit az önkormányzati ételosztáson csaptak hozzá a rászorulók csomagjához. Azt mondta, saját pénzéből vette, ez az ő személyes ajándéka volt:

Aztán Rétvári Bence, a szociális ügyekért is felelős Emmi államtitkára osztogatott krumplit Vácon, a választókerületében. Azt nem saját zsebből fizette, hanem - mindt mondta - adományként kapta, nyilván ellenőrzi majd az ÁSZ. 

De a XII. kerület közkívánatra meghirdetett krumpliosztását is hirdette már a Fidesz helyi szervezete. 

Most megint a terézvárosi jótevő, Bajkai István lépett - számol be róla a Reflektor. 

Az akkor még egyéni mandátumért induló Orbán Viktor még 1990-ben attól féltette az esélyeit, hogy az MDF-es Zacsek Gyula olcsóbb zöldséggel kampányolt, márpedig - így az akkori Orbán - „a mai élelmiszerárak mellett joggal számíthat az emberek szavazatára az, aki néhány forinttal olcsóbban adja a krumplit.” 

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.