Állva kellett öltöznie Fucsovicsnak, mert Juan Martin del Potro elfoglalta a padját, de miután az argentin hamarabb kiesett, lett helye

sport
2018 január 25., 18:06
comments 53

A legendás John McEnroe és a hatszoros bajnok Novak Djokovic is gratulált Fucsovics Mártonnak, akit hétfőn Roger Federer búcsúztatott az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. A sajtótájékoztatóján a 25 éves magyar játékos elmondta, hogy az öltözőben McEnroe és Djokovic mellett legyőzője, a 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes svájci sztár is elismerően nyilatkozott a teljesítményéről.

Fucsovics Márton teniszező a fővárosi Larus Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatóján 2018. január 25-én.
photo_camera Fucsovics Márton teniszező a fővárosi Larus Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatóján 2018. január 25-én. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

„Federer a pályán, majd az öltözőben is gratulált, és elmondta, örül, hogy Grand Slam-tornán lát viszont, miután tavaly edzettünk néhány napot Svájcban. Djokovic pedig sok siker kívánt a folytatáshoz” – mesélte Fucsovics, aki tavaly a világranglista 159. helyéről kezdte az évet, a jövő heti ATP-rangsorban viszont már a 63. lesz.

Az egyhónapos ázsiai-ausztráliai túrájáról elmondta, az indiai Púnában öt meccslabdáról kapott ki a nyolcaddöntőben, de utólag örül, hogy így alakult, mert több ideje maradt akklimatizálódni Canberrában.

Az ottani challenger tornán megnyert első fordulós mérkőzés után „kinyílt” előtte az út, mivel alacsonyabban rangsorolt ellenfelek következtek, majd a döntőben attól az Andreas Seppitől kapott ki, aki volt top 20-as, és Federert is legyőzte már.

„Melbourne-ben aztán végre átszakadt a gát, főtáblás meccset nyertem. Juan Martin del Potróé volt a felettem lévő szekrény az öltözőben, és folyton elfoglalta a padot, ezért állva kellett öltöznöm, aztán amikor a 3. körben kiesett, vagyis nálam hamarabb, akkor utána már lett helyem” – idézte fel az Australian Opent Fucsovics. Városnézésre nem maradt ideje, mivel minden napját a tenisz töltötte ki. A Federer elleni nyolcaddöntőt azóta már kétszer visszanézte.

A jövő hétvégi belgiumi Davis Kupa-nyolcaddöntőről szólva Fucsovics úgy vélte, hogy a magyar válogatott képes a meglepetésre, és nem esélytelenként láp pályára Liége-ben a legutóbb döntős házigazdák ellen. A DK után a budapesti challenger torna, majd Marseille, Dubaj, Indian Wells és Miami következik a versenynaptárában.

photo_camera Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Az edzője, Sávolt Attila azt mondta, nehezen hagyták ott Melbourne-t, és nagy élmény volt a Grand Slam-torna. „Két éve az Australian Open volt az első közös tornánk, Marci még a selejtezőben indult, és az edzések mellett meditációs gyakorlatokat is végeztünk. Ő azt képzelte el maga elé, hogy Roger Federerrel a Rod Laver Arénában játszik, ami idén megvalósult” – mondta a tréner, aki szerint Fucsovics első szervája még kicsit hullámzó, de dolgoznak a javításán.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke azt mondta: hosszú és kitartó munka eredménye ez a siker, de ez is csak egy állomás. „Pár éve még kevesen bíztunk Marciban, most már annál többen vagyunk” – mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.