Trump szerint kérdéses, hogy lehet-e béke a Közel-Keleten

Donald Trump amerikai elnök a 48. Világgazdasági Fórum szünetében találkozott Netanjahuval, hangsúlyozta, hogy célja a közel-keleti béke megteremtése, de megkérdőjelezte, hogy az izraeli béketárgyalások valaha is folytatódnak-e, és emiatt a palesztinokat tartja hibásnak. A palesztinoknak nyújtott segélyek felfüggesztésével is fenyegetett, amennyiben nem folytatják a béketárgyalásokat Izraellel.

Trump Benjámin Netanjahi izraeli kormányfővel folytatott megbeszélése után mondta azt, hogy a palesztinok semmibe vették az Egyesült Államokat, amikor nem találkoztak Mike Pence alelnökkel ez utóbbi minapi közel-keleti látogatásán. Davosban Trump arról beszélt, hogy a palesztinok tiszteletlenek voltak az Egyesült Államokkal szemben, miután úgy döntött, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. „Tiszteletet kell mutatniuk az USA-nak, különben egyszerűen nem jutunk tovább” – mondta.

A palesztinok szerint az Egyesült Államok már nem tekinthető semleges közvetítőnek.

Washington január közepén már bejelentette, hogy 65 millió dollárt visszatart a palesztinokat támogató ENSZ-szervezetnek, az UNRWA-nak az év elején átutalandó 125 millió dollárból. (BBC, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.