Trump szerint kérdéses, hogy lehet-e béke a Közel-Keleten

Több 444 videó?
Szeretném

Donald Trump amerikai elnök a 48. Világgazdasági Fórum szünetében találkozott Netanjahuval, hangsúlyozta, hogy célja a közel-keleti béke megteremtése, de megkérdőjelezte, hogy az izraeli béketárgyalások valaha is folytatódnak-e, és emiatt a palesztinokat tartja hibásnak. A palesztinoknak nyújtott segélyek felfüggesztésével is fenyegetett, amennyiben nem folytatják a béketárgyalásokat Izraellel.

Trump Benjámin Netanjahi izraeli kormányfővel folytatott megbeszélése után mondta azt, hogy a palesztinok semmibe vették az Egyesült Államokat, amikor nem találkoztak Mike Pence alelnökkel ez utóbbi minapi közel-keleti látogatásán. Davosban Trump arról beszélt, hogy a palesztinok tiszteletlenek voltak az Egyesült Államokkal szemben, miután úgy döntött, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. „Tiszteletet kell mutatniuk az USA-nak, különben egyszerűen nem jutunk tovább” – mondta.

A palesztinok szerint az Egyesült Államok már nem tekinthető semleges közvetítőnek.

Washington január közepén már bejelentette, hogy 65 millió dollárt visszatart a palesztinokat támogató ENSZ-szervezetnek, az UNRWA-nak az év elején átutalandó 125 millió dollárból. (BBC, MTI)