Testével védte a fideszes képviselőnő az elsunnyogni készülő ferencvárosi polgármestert

politika
2018 január 26., 08:08
comments 312

Lökdösődéssel és személyeskedéssel zárult csütörtökön a ferencvárosi képviselő-testület ülése, melyen határozatot fogadtak el arról, hogy elutasítják a „Soros-tervet” és a bevándorlásszervező irodákat - írja a Hír Tv. Az előterjesztést a kerület polgármestere, a fideszes Bácskai János kezdeményezte, a helyi ellenzékből csak a Jobbik támogatta a javaslatot.

Jancsó Andrea független képviselő más véleményen volt, szerinte az előterjesztés kampánycélokat szolgál. „Tudom, hogy vannak központi utasításra olyan előterjesztések, amiket önkormányzati szintre le kell hozni, de azt gondolom, hogy Ferencvároshoz nem méltó, hogy egy ilyen köröző bohócautóba ismételten beszálljon” – mondta. A szocialista Pál Tibor megkérdezte a polgármestert, hogy „Ferencvárosba hány migráns költözött már”, mire Bácskai kitérő választ adott. 

„Hivatalosan semmiféle jelzés nem érkezett semmilyen szervezettől, hogy adott esetben – Pál Tibor szóhasználatával – migráns illetőségű személyt helyezne el” 

– mondta Bácskai János.

A ferencvárosi szociális intézmény beszámolója szerint azonban az intézmény területén 2016-ban öt integrációs szerződéssel rendelkező személy, illetve család lakott, valamint további három emberrel tartottak kapcsolatot másik kerületi lakcímmel. 

A Hír Tv riportere erről is szerette volna kérdezni a polgármestert, aki azonban inkább elmenekült - ebben fideszes képviselőtársa, Gyurákovics Andrea segítette, aki testével védte Bácskait a riporter kérdéseitől. Végül azért csak szólt néhány szót az újságíróhoz: „Lila ingben Ferencvárosba… szerintem nem, nem ildomos jönni. Ferencvárosnak zöld a színe” - mondta polgármester, majd távozott. 

A szocialista képviselő a tévé munkatársának azt mondta, igenis „történik ez a befogadás. Nem csak erről van szó: látjuk, hogy az Ukrajnából bejövők hogyan vannak, és azt is látjuk, hogy a kötvényvásárlásból hány tízezer jött be Magyarországra” – mondta Pál Tibor önkormányzati képviselő. Hozzátette: a 2016-os adat már megduplázódott, tizenhat menekült befogadását indították el Ferencvárosban.

A polgármester viszonya a sajtóval korántsem mondható felhőtlennek, az önkormányzat korrupciógyanús ügyeiről szóló, 19 részes videó- és cikksorozatunk megjelenése után az önkormányzat ahelyett, hogy kivizsgálta, vagy legalább érdemben foglalkozott volna a feltárt és bebizonyított visszás ügyekkel, izomból támadásba lendült. 


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.