95 halott, 150 sebesült Kabulban – mentőautóba rejtett pokolgép robbant egy kórházban

Tbg
külföld
2018 január 27., 16:11
comments 26

Már csaknem 100 halottja és több mint 150 sebesültje van annak a robbantásos merényletnek, amelyet szombaton követtek el az afgán fővárosban, Kabulban a tálib felkelők.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint eddig 95-en vesztették életüket a robbantás miatt, de félő, hogy a halottak száma tovább emelkedik, mert a kórházakban ápolt sérültek közül többnek válságos az állapota. A sebesültek száma 158. 

A Q&A News videóriportjában láthatóak a borzalmas pusztítás következményei:

link Forrás

A beszámolók szerint mentőautóba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, amikor a jármű a belügyminisztérium korábbi épületénél egy ellenőrző ponthoz érkezett. A robbanás több száz méterre lévő épületekben is érezhető volt. 

A negyedben afgán kormányhivatalok, külföldi diplomáciai képviseletek is vannak.
A merénylet elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek egyik szóvivőjükön keresztül.   

Egy héttel ezelőtt fegyveresek egy csoportja megtámadta a fővárosban lévő Intercontinental szállodát. Abban a terrorcselekméyben 43-an haltak meg. Annak a merényletnek az elkövetőiként is afganisztáni tálibok jelentkeztek. (MTI) 

Címlapkép: Haroon Sabawoon/Anadolu Agency 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.