Betiltják a "lengyel haláltáborok" kifejezést

A lengyel parlament alsóházán átment az a törvénytervezet, ami alapján akár három év börtön, de legalább súlyos pénzbüntetés fenyegeti azokat, akik a lengyelek felelősségét firtatnák a második világháború rémtetteivel kapcsolatban. 

A törvény konkrétan büntethetővé teszi azt, aki kimondja vagy leírja a "lengyel haláltáborok" jelzős szerkezetet, például Auschwitzra vonatkozóan. (A második világháború legnagyobb koncentrációs táborát a lengyel Oswiecim település mellett állították fel, több mint egymillió embert öltek meg benne, közülük 438 ezer magyar állampolgár volt.)

A törvény indoklása szerint egyre többször mossák össze a náci bűnöket a lengyelekkel, és meg kell védeni a lengyel népet e vádaktól. Hatályba lépéséhez még a szenátusnak is meg kell szavaznia, és az elnöknek alá kell írnia a készülő törvényt. (Independent)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.