Betiltják a "lengyel haláltáborok" kifejezést

A lengyel parlament alsóházán átment az a törvénytervezet, ami alapján akár három év börtön, de legalább súlyos pénzbüntetés fenyegeti azokat, akik a lengyelek felelősségét firtatnák a második világháború rémtetteivel kapcsolatban. 

A törvény konkrétan büntethetővé teszi azt, aki kimondja vagy leírja a "lengyel haláltáborok" jelzős szerkezetet, például Auschwitzra vonatkozóan. (A második világháború legnagyobb koncentrációs táborát a lengyel Oswiecim település mellett állították fel, több mint egymillió embert öltek meg benne, közülük 438 ezer magyar állampolgár volt.)

A törvény indoklása szerint egyre többször mossák össze a náci bűnöket a lengyelekkel, és meg kell védeni a lengyel népet e vádaktól. Hatályba lépéséhez még a szenátusnak is meg kell szavaznia, és az elnöknek alá kell írnia a készülő törvényt. (Independent)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.