Egy meleg pár azt mondja, hogy az orosz hatóságok véletlenül elismerték a házasságukat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pavel Sztocko és Jevgenyij Vojcehovszki két orosz férfi, akik házasságot kötöttek egymással Koppenhágában. Ott azonos neműek is megtehetik ezt, míg hazájukban, Oroszországban ez tilos, sőt, még bejegyzett élettársi kapcsolatot sem köthetnek, ahogy ez például Magyarországon lehetséges.

A két férfi viszont azt állítja, hogy egy orosz hivatalban elismerték a koppenhágai házasságukat, amikor bemutatták a dán papírokat, és még pecsétet is kaptak a dokumentum elismeréséről.

Berlinben tüntetők követelik, hogy Merkel német kancellár járjon közbe Putyin orosz elnöknél a csecsenföldi melegek üldözése ellen.Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

Ez szerintük úgy lehetséges, hogy van egy kiskapu az orosz törvényekben: amikor felsorolják, hogy a külföldi házasságkötések honosításának milyen akadályai lehetnek, akkor a törvény nem említi az azonos neműek közötti házasságot.

A történetüket bemutató tévéműsor nyomán máris több orosz hivatal és politikus reagált, miszerint ez nem is így van, illetve hogy a kiskaput be kell zárni. (Moscow Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.