Egy meleg pár azt mondja, hogy az orosz hatóságok véletlenül elismerték a házasságukat

Pavel Sztocko és Jevgenyij Vojcehovszki két orosz férfi, akik házasságot kötöttek egymással Koppenhágában. Ott azonos neműek is megtehetik ezt, míg hazájukban, Oroszországban ez tilos, sőt, még bejegyzett élettársi kapcsolatot sem köthetnek, ahogy ez például Magyarországon lehetséges.

A két férfi viszont azt állítja, hogy egy orosz hivatalban elismerték a koppenhágai házasságukat, amikor bemutatták a dán papírokat, és még pecsétet is kaptak a dokumentum elismeréséről.

Berlinben tüntetők követelik, hogy Merkel német kancellár járjon közbe Putyin orosz elnöknél a csecsenföldi melegek üldözése ellen.Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

Ez szerintük úgy lehetséges, hogy van egy kiskapu az orosz törvényekben: amikor felsorolják, hogy a külföldi házasságkötések honosításának milyen akadályai lehetnek, akkor a törvény nem említi az azonos neműek közötti házasságot.

A történetüket bemutató tévéműsor nyomán máris több orosz hivatal és politikus reagált, miszerint ez nem is így van, illetve hogy a kiskaput be kell zárni. (Moscow Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.