Egy meleg pár azt mondja, hogy az orosz hatóságok véletlenül elismerték a házasságukat

Több 444 videó?
Szeretném

Pavel Sztocko és Jevgenyij Vojcehovszki két orosz férfi, akik házasságot kötöttek egymással Koppenhágában. Ott azonos neműek is megtehetik ezt, míg hazájukban, Oroszországban ez tilos, sőt, még bejegyzett élettársi kapcsolatot sem köthetnek, ahogy ez például Magyarországon lehetséges.

A két férfi viszont azt állítja, hogy egy orosz hivatalban elismerték a koppenhágai házasságukat, amikor bemutatták a dán papírokat, és még pecsétet is kaptak a dokumentum elismeréséről.

Berlinben tüntetők követelik, hogy Merkel német kancellár járjon közbe Putyin orosz elnöknél a csecsenföldi melegek üldözése ellen.Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

Ez szerintük úgy lehetséges, hogy van egy kiskapu az orosz törvényekben: amikor felsorolják, hogy a külföldi házasságkötések honosításának milyen akadályai lehetnek, akkor a törvény nem említi az azonos neműek közötti házasságot.

A történetüket bemutató tévéműsor nyomán máris több orosz hivatal és politikus reagált, miszerint ez nem is így van, illetve hogy a kiskaput be kell zárni. (Moscow Times)